Karlovarský závod už tradičně zakončil pohárovou sezonou. V nádherném lázeňském centru se závodilo o pohárové body do věkových kategorií, ale také o mistrovské tituly v dorosteneckých a juniorských kategoriích.

Mezi ženami se o absolutní vítězce karlovarského závodu rozhodlo už v rámci první startovní vlny, která byla určena ženám a také všem triatlonistům v dorosteneckém a juniorském věku závodícím o mistrovské tituly. Nejrychlejší mezi nimi byla dorostenka Kateřina Hadravová, které se stejně jako několika dalším závodnicím podařilo během cyklistické části smazat náskok Kateřiny Mičkové. Do běhu pak šly právě tyto dvě závodnice po povedeném druhém depu společně, přičemž Hadravová rozhodla o svém triumfu v posledních stovkách metrů.

Časem 1:10:30 si zajistila nejen pozici absolutní vítězky závodu, ale také dorostenecké mistryně republiky. „Snažila jsem se, abych se dneska úplně nezničila, protože za šest dnů mě čeká dorostenecké mistrovství Evropy,“ dodala Hadravová, pro kterou to byl třetí letošní pohárový závod, ve kterém dokázala porazit i ženy. Druhá Kateřina Mičková si pak z Karlových Varů odvezla titul juniorské šampionky. Mezi dorostenci triumfoval Tomáš Knejzlík, mezi juniory pak David Korous.

Celkovým vítězem karlovarského závodu je ale Filip Václavík, který se postavil na start až ve druhé vlně společně s muži od 20 let. Po 750 metrů dlouhé plavecké části ve volnočasovém areálu Rolava vbíhal do depa společně s Jakubem Lahodou. Velmi brzy se ale osamostatnil na čele a dál už pokračoval ve 20km cyklistice i v 5km běhu sám.

„Pak už jsem si jenom hlídal vedení, přitom jsem ale nevěděl, jaký čas mají z předchozích závodů dorostenci a junioři, tak jsem sváděl vnitřní souboj mezi tím, abych podal dobrý výkon, a potřebou ušetřit síly na zítřejší Světový pohár, protože je ještě teoreticky možné, že se dostanu na startovní listinu,“ řekl Václavík, který triumfoval v čase 1:02:11. Druhý nejlepší čas dne patří Tomáši Knejzlíkovi a třetí dalšímu dorostenci, kterým byl Lukáš Plic.

Výsledky, CITY TRIATHLON Karlovy Vary 2022
Muži: 1. Filip Václavík 1:02:11, 2. Tomáš Knejzlík 1:04:00, 3. Lukáš Plic 1:04:48
Ženy: 1. Kateřina Hadravová 1:10:30, 2. Kateřina Mičková 1:10:35, 3. Vanda Křížková 1:11:17
Kompletní výsledky najdete na: https://championchip.cz/akce/2022091010