„Konkurence byla opravdu vysoká a naše děvčata se neztratila. Nicméně jedinou medailistkou je Eva Koubová, která získala jednu zlatou a dvě stříbrné medaile,“ poukazuje trenérka Olga Vodičková.

Doma také oddíl za podpory města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje, ČUS a MŠMT a za přízně paní ředitelky gymnázia a obchodní akademie Kláry Tesařové uspořádal OPEN krajské přebory v Základní i výkonnostní gymnastice.

Krajskými přebornicemi pro rok 2019 jsou v Základní gymnastice Barunka Becková, Helenka Burešová, Julie Sléhová, Zuzana Šourková, Barbora Rothová a Eva Koubová. Další medaile získaly Maruška Hlavatá, Terezka Smělá, Kája Galasová, Sofie Nociarová, Klára Provázková, Tereza Chladová a Diana Ďorďajová.

Areál Rolava.
Cesta ke sportu může pro vaše dítě začít na Rolavě

„Přebornicemi Karlovarského kraje ve výkonnostní moderní gymnastice jsou Karolína Hušková, Kateřina Šafářová a Markéta Rothová. Další cenné kovy vybojovaly Rozálie Willnerová, Klára Brůžková, Zuzana Pokoradiová, Charlotta Sléhová a Tereza Hušková,“ vypočítává trenérka.

Lze říct, že téměř stejné závodnice zabojovaly i na Přeborech Západočeské oblasti a opět získaly cenné kovy, tituly přebornic Západočeské oblasti a hlavně postupy na mistrovství České republiky. Bez postupu, ale s medailemi skončily nejmladší mariánskolázeňské gymnastky Barunka Becková, Maruška Hlavatá a Terezka Smělá. „Na mistrovství České republiky postupuje z prvního místa Julie Sléhová, Zuzka Šourková a Tereza Chladová a z druhého místa Kája Galasová, Sofie Nociarová, Klára Provázková, Diana Ďorďajová a Eva Koubová. Bronzové medaile ještě přidaly Emily Štychová a Ema Slepičková,“ pokračuje ve výčtu Olga Vodičková.

Ilustrační foto
Chebští akademici jsou k nezastavení

Další postupová místa vybojovaly závodnice výkonnostní gymnastiky, přebornice Západočeské oblasti Rozálka Willnerová, Kája Hušková a Kateřina Šafářová. Z druhého místa postupuje Markéta Rothová (její největší soupeřka se nezúčastní ze studijních důvodů). Další stříbro získala Tereza Hušková a bronzové medaile přidaly Klárka Brůžková a Charlotta Sléhová.

„Všem našim děvčatům gratulujeme a budeme držet palečky na nejvyšších soutěžích, které se uskuteční 1. a 2. června až na druhém konci republiky, v jihomoravských Dubňanech.