Svého reprezentanta má v Soči také Cheb. Tamní paralympiády se účastní sledge hokejista, vozíčkář, Cheban Miroslav Hrbek. Ten přislíbil, že formou elektronické komunikace bude pravidelně (jak mu vyzbude čas mezi tréninky a zápasy) informovat i o zákulisí této velkolepé sportovní akce. Ve čtvrtém díle popisoval atmosféru v mužstvu, ale také třeba krásu tamních dobrovolnic.

Nálada po zápase s Kanadou, kdy čeští sledge hokejisté prohráli 0:1 a nepostoupili do semifinále, nebyla nejveselejší. „Pocity mám rozpolcené. V první řadě cítím asi zklamání z nepostoupení do bojů o medaile. V druhé však vnímám to, že jsme zahráli dobrý zápas a mohli z ledu jít se vztyčenou hlavou," popisoval Míra Hrbek. „Musím podotknout, že účast pouze v bojích o 5. až 8. místo nevzešla z tohoto posledního zápasu, ale již z úvodního mače s Norskem," neskrýval.

Miroslav Hrbek.Podle Hrbka to s Kanadou bylo hlavně o nasazení, bojovnosti, odvaze a osobních soubojích. „Hráči javorových listů jsou výborně fyzicky připravení a neskutečně šikovní na puku. Bruslit s nimi a číst jejich hru je neuvěřitelně těžké, protože dokážou výborně improvizovat a měnit styl hry. Velice nás proto těší ohlasy z Čech k naší předvedené hře, především na facebooku. Pořád je tam však to ale… I na kanadských facebookových stránkách velmi pochvalují náš srdnatý a nebojácný výkon proti snad největšímu favoritu celých her."

A jak Miroslav Hrbek okomentoval souboj našich s Koreou? „Zápas s Koreou byl velmi těžký a z naší strany nervózní. V první třetině jsme se nedokázali srovnat s výborným pohybem soupeře a nedařilo se nám založit kloudnou útočnou akci. O přestávce jsme si řekli, že když to nejde krásnou kombinací, musí to jít silou, bojovností a nasazením. To se nám vyplatilo a v 19. minutě spoluhráč z karlovarských Sharks Jiří Berger prostřelil vše, co před ním stálo, a mohli jsme se radovat. Korejci však ještě přidali na rychlosti a důrazu. Jejich nejlepší hráč však neudržel nervy na uzdě a dostal trest 2 + 10 minut, a bylo to znát. Korea s ním a bez něj je hodně velký rozdíl. Ke konci zápasu Tomáš Kvoch přidal ještě druhý gól a bylo dobojováno," radoval se chebský vozíčkář Hrbek. V pátek večer čeká české sledge hokejisty v boji o obhajobu 5. místa Itálie. „S tou odehrajeme každý rok několik zápasů. Dobře se s nimi známe, a tak to bude hodně těžké. Fanděte nám, my všichni na vás myslíme," burcoval fanoušky v ČR.

A protože paralympijské hry nejsou jen o sportovním zápolení, nemohla chybět otázka Chebského deníku, zda s kluky z mančaftu stíhají trochu koukat po děvčatech. „Ty mladý koukaj po babách. Jsou tady pěkný dobrovolnice a holky z personálu. Já to však přenechám těm později narozeným," usmíval se devětačtyřicetiletý Cheban Míra Hrbek.