Uspěl totiž na mistrovství České republiky v Shinkyokushinkai karate ve full contactu, které bylo na programu v Sokolově a neslo se v duchu závěrečného, čtvrtého kola Ligy kumite mládeže.

„Do Sokolova jsme vyslali deset závodníků,“ poukázal na úvod trenér františkolázeňského klubu František Čadek.

A výprava to byla úspěšná, když karatisté z lázeňského města dosáhli v rámci čtvrtého kola hned na několik medailí a k tomu pak přidali v rámci celkového vyhlášení Ligy kumite dva mistrovské tituly ve full contactu a tři tituly vicemistra.

Jako první nastoupil na tatami v kategorii mini žáků Alexandr Yastremsky. „Tentokrát mu ale štěstí nepřálo a Saša první zápas prohrál a dále v pětičlenném pavouku nepostoupil,“ ohlédl se za prvním vystoupením člena Františkových Lázní Čadek. Naopak Lukáš Holub, který se představil v kategorii starších žáků do 40 kg, si vedl velmi dobře, když ve svých dvou vystoupeních zúročil nabyté zkušenosti a získal zlato.

„K tomu mu pomohlo jeho bleskové mawashi geri na hlavu soupeře,“ pochvaloval si první cenný kov Čadek.

Dalším reprezentantem Františkových Lázní byl starší žák Jan Hruška, který se představil v kategorii do 35 kg. „Honza nastoupil po delší zdravotní odmlce a bylo vidět, že forma ještě není, co bývala, když po jedné výhře a jedné prohře obsadil třetí příčku,“ podotkl kouč Františkových Lázní k dalšímu medailovému cinknutí.

Naopak další dva zástupci františkolázeňského klubu Tobias Huber a Adam Hochman zůstali bez úspěchu.

„Bohužel v nejsilnější kategorii mladších dorostenců do padesáti kilogramů si tak dobře nevedli a v konkurenci dvanácti závodníků nedosáhli na bodované příčky,“ přiblížil další zápasy svých svěřenců Čadek.

Velkou radost udělal svému trenérovi na svých prvních závodech v kategorii juniorů do 60 kg premiant Marek Grill.

„Oba svoje zápasy sice prohrál, ale oba jeho soupeři, Diap Vitarigov i Jiří Žofčín, jsou proti němu již ostřílení bojovníci, ověnčení mnohými úspěchy. Žofčín je dokonce několikanásobný mistr republiky a držitel I. Danu. Marek nejenže ustál oba souboje se ctí až do konce, ale dal svým soupeřům pěkně zabrat a prohrál pouze na body. Za svůj výkon také obdržel ocenění za bojového ducha Kyokushin spirit,“ připomněl další ocenění Čadek.

Druhým naprostým nováčkem byla Agáta Dingová. „Ta sice ve svém prvním ´opravdovém´ zápase neuspěla, ale Agátku v technicky vyrovnaném souboji plném téměř nepřetržitých výměn kopů a úderů přeci jen udolala její zkušenější soupeřka. Na bodované umístění jí to bohužel nestačilo,“ přiblížil premiéru své svěřenkyně Čadek.

Další zástupkyní Frantovek byla Nikolka Belková, která se tradičně představila ve dvou kategoriích. „Ve své kategorii mladších žákyň nad 30 kg obsadila druhou příčku a v kategorii starších žákyň pak příčku třetí,“ liboval si nad úspěchy Belkové trenér.

„Valentýna Yastremska v kategorii mladšího dorostu do 40 kg obsadila příčku druhou a juniorka Natálie Novotná tentokrát jednou podlehla a jednou vyhrálaa to jí zajistilo krásnou stříbrnou medaili,“ bilancoval další úspěšné vystoupení dívek na tatami Čadek.

Po vyhlášení výsledků posledního letošního kola ligy byly vyhlášeny výsledky mistrovství republiky za rok 2019. Františkolázeňský oddíl získal dva tituly mistra republiky, o které se zasloužili Nikola Belková a Lukáš Holub.

Dále pak dosáhl na tři tituly vicemistra, o které se podělily Natálie Novotná, Valentýna Yastremská a Nikola Belková, a dvě třetí místa, která měli na svědomí Jan Hruška a Jan Grill. „Františkolázeňským závodníkům děkujeme za reprezentaci našeho oddílu i města Františkovy Lázně a hlavně jim patří poděkování za výborné výkony. OSU,“ dodal závěrem František Čadek.

FC Viktoria Mariánské Lázně. Ilustrační foto.
Dolejš: Zachránit pro Mariánské Lázně divizi