Závěr loňského roku vyšel stoprocentně hokejistům HC Stadion Cheb, kteří obě dohrávaná střetnutí vyhráli.

HC Lovosice1

HC Stadion Cheb 4

HC Stadion Cheb slavil vánoční svátky a konec roku spolu s lovosickými hokejisty, když dohrávali dva zápasy. Před Štědrým dnem hostily Lovosice chebský tým. Domácí nastoupili do zápasu v rychlém tempu a snažili se hned od začátku tvořit hru. Chebští ustáli počáteční nápor a po vstřelení úvodního gólu ovládli lovosický led. Ještě v první třetině se jim podařilo vstřelit gól ve vlastním oslabení a úvodní třetinu zakončili s třígólovým náskokem.

Ve druhé třetině se hrálo jen na domácí polovině, i když Lovosice několikrát ohrozily branku hostí, ale kotouč ne a ne dostat za hostujícího brankáře. V poslední části hry museli domácí začít hrát a dostávali chebské hokejisty pod tlak, který vyvrcholil snížením na 1:3. Rychlá odpověď je však dostala na kolena, a proto vánoční body putovaly do Chebu.

HC Stadion Cheb 8

HC Lovosice 1

Před koncem roku si obě mužstva dala odvetu, tentokrát v Chebu. Cílem chebského mužstva před začátkem sezóny bylo umístění do třetího místa, což by bylo po minulých sezónách velkým úspěchem. Poslední vítězství v roce by znamenalo pojištění této pozice a být o krok blíž splněnému cíli.

Obě mužstva byla připravena na úvodní buly, ale bohužel rozhodčí se již patrně připravovali na silvestrovské oslavy, a tak na tento zápas nebyl nikdo z nich nominován. Naštěstí se podařilo narychlo sehnat náhradu, a tak se po kuriózním zpoždění mohlo začít hrát.

Zápas byl podobný tomu předešlému, ale dlouho se hrálo bez gólů. Ještě v první třetině se chebští střelci probudili a dokázali dvakrát prostřelit brankáře Lovosic. Po zbytek zápasu již hostům docházely síly a domácí se jim v některých chvílích přizpůsobovali tempem hry. Naštěstí se nenechali uspat a vytvářeli stále větší tlak na branku soupeře. I když zahodili spoustu příležitostí, dokázali se i prosazovat. Nejlépe připravenou hokejku měl zřejmě chebský Pavel Mičuda, který dokázal vstřelit čtyři góly plus jeden neuznaný pro údajné upísknutí rozhodčího. Tímto výkonem přispěl k jednoznačnému vítězství 8:1.

Základní část se blíží ke svému konci a hokejisté mají před sebou ještě tři kola. Jestli se podaří chebskému celku udržet třetí příčku v tabulce Ústeckého a Karlovarského kraje, mohou příznivci chebského hokeje sledovat na vlastní oči hned v novém roce, v neděli 6. ledna 2013 od 16:30 hodin na chebském zimním stadionu.

Staňte se šestým hráčem, přijďte podpořit chebský tým a vytvořit bouřlivou atmosféru, která bude hodna loňských výkonů chebských orlů!

Tabulka

1. HC Rebel Nejdek 17 17 0 0 0 133:45 51

2. HC Slovan Louny 17 10 1 0 6 114:81 32

3. HC Stadion Cheb A17 7 1 1 8 76:111 24

4. HC Děčín B 17 5 1 2 9 84:99 19

5. HC Lovosice 17 4 2 1 10 61:104 17

6. SK Kadaň B 17 3 0 1 13 67:95 10

(rika)