Loňský ročník se běžel z důvodu nevyhovujících podmínek na karlovarském Meandru, letos se však pořadatelé z karlovarského Triatletu navrátili zpět na oblíbené místo, tedy na staré hřiště ve Staré Roli, kde bude start i cíl závodu.

Prezentace závodu, který je tradičně vypsán jako veřejný, bude probíhat v budově hasičů ve Staré Roli, a to od 9.00 do 10.00 hodin pro dětské kategorie a od 10.00 do 11.00 hodin pro hlavní závod, když startovné zůstalo lidové, a to 20 korun pro pidižvíky a členy Triatletu a 50 korun pro ostatní běžce. Po prezentaci přijde přesun na staré hřiště. Organizátoři přichystali hned několik kategorií, ve kterých budou běžci či běžecké naděje bojovat o vítězné poháry. Vše odstartují v 10.00 hodin pidižvíci mini, pro které je nachystána trasa o celkové délce 60 metrů.

Pak si na své přijde předžactvo, které bude zdolávat půlkilometrovou trať. Starší předžactvo a mladší žáci mají nachystánu trať o délce 1.400 metrů a starší žáci pak 2.000 metrů. Pak už přijde na pořad zlatý hřeb 36. ročníku, kdy se na start společně postaví v 11.50 hodin muži, ženy, juniorky a junioři, pro které organizátoři přichystali trasu o celkové délce 6000 metrů. Po skončení závodu proběhne na hřišti slavnostní vyhlášení, a to od 12.50 hodin.

Házenkářky Česka se již připravují v Chebu.
České házenkářky dorazily do Chebu, ve čtvrtek proti Švýcarsku