Pojďme si přiblížit první ligu juniorek…
V první lize juniorek startuje 24 družstev, která byla na začátku soutěže rozdělena do čtyř skupin po šesti družstvech. Po základní části, kterou jsme se prokousali ne zcela přesvědčivými výkony, jsme postoupili do finálové šestky, kde jsme formou utkání doma – venku odehráli deset zápasů, ve kterých naše výkony gradovaly. Finálovou skupinou jsme proletěli s bilancí 10 vítězství – 0 porážek a celkovým poměrem setů 30:1. Po zásluze jsme tak soutěž vyhráli.

Nejtěžší zápasy?
Ty byly paradoxně v první části soutěže. Zčásti proto, že jsme se potýkali s velkým počtem zranění, zčásti také proto, že jsme se snažili ladit formu na rozhodující část sezony, což se nám podařilo.

Co podle vás stojí za úspěchem?
Určitě dlouhodobá, systematická a myslím, že kvalitní práce. Uvědomuji si, že jsem někdy na své hráče dost přísný a také tvrdý vůči svým spolupracovníkům. Ale z naší cesty, kterou jsme se v klubu vydali před pěti lety, neuhneme. Protože nám přináší výsledky. Nedávno jsem si stěžoval v jednom rozhovoru, že se nám snaží konkurenční kluby přetahovat hráče tím, že jim slibují větší pohodu, volnost a menší tréninkové zatížení, než je u nás. Říkají jim: Pojďte k nám, tady je to větší zábava. A někteří skutečně v posledních dvou letech odešli! Bylo jich naštěstí jen pár, protože pravá radost a zábava je z dobře odvedené práce a z vítězství. A k těm vede jen tvrdá práce. Jsem šťastný, že pracuji s hráči, kteří to chápou.

Trenér Jan Malý se svými svěřenci
„Spokojenost,“ hlásí trenér boxerů Malý

Kádr tvoří většinou kadetky, je to tak?
Ano, především naše kadetky, ale dvě hráčky letos v juniorské kategorii končí. A vzhledem k tomu, že tým v tomto složení nebude pokračovat – odejdou dvě hráčky, další tři se přesunou z kadetek do juniorek a končím i já jako trenér – je to taková poslední velká jízda party, která vybojovala pro chodovský volejbal neskutečné úspěchy v posledních letech. I proto si to všichni užíváme.

S kým se utkáte v baráži o extraligu a kdy?
V prvním kole nastoupíme 20. a 21. dubna na domácí palubovce proti VK Dukla Liberec. Vítěz pak změří síly s posledními dvěma družstvy extraligy.

Co znamená vítězství juniorek v první lize pro BVC Chodov?
Znamená další úspěšnou sezonu. Jak moc bude úspěšná, se rozhodne v nejbližších třech týdnech, tak nám držte palce.

Fotbalisté Baníku Sokolov přivezli ze Znojma tři body.
První jarní výhru Baníku zařídil Vávra