„Vydřené vítězství,“ poznamenal k utkání, ve kterém oba týmy podpořily Ukrajinu, když nastoupily v limitované edici dresů, trenér Karlovarska Jiří Novák.

V úvodním setu si vytvořili několikrát tříbodový náskok volejbalisté Kladna, ale v dramatické koncovce pro sebe získali set hráči Karlovarska. To ve druhé sadě to bylo opačně. A opět se rozhodovalo v dramatické koncovce, kterou tentokrát dokázalo zúročit Kladno, jež vyrovnalo na 1:1 na sety.

VK ČEZ Karlovarsko.
Ostrava neměla v lázních šanci, dostala 0:3 na sety

Ve třetím setu si vypracovaly Vary luxusní náskok, když během něho vedly 17:9, a nic nenasvědčovalo, že by se opět mohlo schylovat k dramatické koncovce. Jenže realita byla zcela jiná. Kladno dokázalo snížit během hry na 19:20, posléze pak vyrovnat na 24:24.

Karlovarsko však dokázalo nakonec urvat set ve svůj prospěch, když získalo více přímých bodů nežli domácí. Ve čtvrté sadě se naopak radovalo z výhry po vyrovnané koncovce Kladno, které dokázalo i napodruhé srovnat.

O vítězi tedy musela rozhodnout zkrácená hra, ve prospěch týmu z lázní ji rozhodl blokař Marc Wilson, který rozjel skvělou sérii na podání a Vary soupeři odskočily na 7:3. Posléze si už úřadující šampioni extraligy nenechali výhru vzít.

„Na krásu to moc nebylo, ale výhra se počítá a na to se historie neptá,“ přidal k utkání Novák. Toho rázem doplnil kapitán Varů Daniel Pfeffer. „Tahanice celý zápas, kdy v žádném setu neměl nikdo nic jistého, a jsem rád, že ne v úplně standardní sestavě jsme ubojovali výhru.“

Kladno volejbal cz – VK ČEZ Karlovarsko 2:3 (24:26, 25:21, 25:27, 25:22, 9:15). Rozhodčí: Dušek, Činátl. Diváci: 617.
Kladno: Kyjanica, van Solkema, Seppänen, Špulák, Platačs, Kraffer, libero Kunc (stř. Hýský, Hancock, Fortuník, Čeketa, Lohr).
Karlovarsko: Kočka, Ihnát, Wilson, Indra, Wiese, Zajíček, libero Pfeffer (stř. Římal, Fišer, Patočka).