Jako první přišlo na řadu žactvo U14, které se představilo v Prostějově, a Slovan vyslal na závody pětici plavců ve složení Barbora Baslerová, Kateřina Burešová, Juliette Farrant, Viktorie Kadlecová a Daniel Háček.

„Dan Háček se dokázal probojovat třikrát do nejlepší desítky, a navíc ze šesti startů si připsal na účet pět osobních rekordů,“ pochvaloval si úspěch mladíčka Slovanu trenér Aleš Pachta.

Naděje karlovarského Slovanu se představily na Zimním poháru U11 v Kladně, konkrétně Timm Šmehlík, Kateřina Krejčová a Julie Tóthová.
Plavecké naděje karlovarského Slovanu si odbyly úspěšnou premiéru

Premiéru si pak odbyla v Prostějově štafeta dívek, která v polohovém závodě na čtyřikrát padesát metrů skončila na skvělém pátém místě.

Dvě plavkyně Slovanu se poté představily na mítinku v Mladé Boleslavi v kategorii U13, tam zamířily Terezie Krejčová a Natálie Röslerová. „Oběma dívkám se závody velmi vydařily,“ řekl po závodech s úsměvem karlovarský trenér.

„Tereza se probojovala do elitní desítky na sto metrů znak a Natálie si připsala na konto 4., 6. a 10. místo. Navíc si obě vyplavaly hned několik osobních rekordů,“ připomněl úspěšné vystoupení Pachta.

Dalo by se říci, že to nejlepší nakonec. V podání Rozálie Brožíkové to pak platí dvojnásob. Ta se vydala o víkendu společně s Berenikou Vondráčkovou do Litoměřic, kde se představila kategorie U12, a byl z toho velký úspěch.

Parádní vystoupení mají za sebou plavci karlovarského Slovanu, kteří si vyplavali v Plzni úctyhodných 142 cenných kovů.
Plavci Slovanu řádili v Plzni, dosáhli na 142 cenných kovů

„Berenika se projevila jako nadějná motýlkářka a velká bojovnice, kdy dokázala na trati 100 metrů motýlek z nominovaného 31. času poskočit na 13. místo. I při své druhé disciplíně 200 metrů motýlek dokázala své osobní maximum vylepšit, a tím se posunout o několik míst výše,“ narážel Pachta na skvělé vystoupení Vondráčkové.

Poté ale přišla na pořad plavecká bomba. Doslova. Několikanásobná medailistka Rozálie Brožíková z předchozích ročníků republikových závodů dokázala na mistrovství republiky zazářit, čímž překonala historické výsledky karlovarských plavců.

„Na tratích 50 a 100 metrů volným způsobem vystoupila na příčky nejvyšší, a tím se stala dvojnásobnou mistryní České republiky,“ podotkl k velkému úspěchu Brožíkové kouč Slovanu.

„Svým soupeřkám od začátku nedala sebemenší šanci a vítězila v obou disciplínách s výrazným náskokem. V těchto startech její největší rivalky od začátku bojovaly ‚pouze‘ o stříbro. Róza prokázala velkou psychickou odolnost a plaveckou kvalitu, což v tomto věku není obvyklé,“ dodal závěrem Pachta.