Už počtrnácté si zápasníci Sokola Mariánské Lázně uspořádali v polovině srpna týdenní soustředění na domácí žíněnce.

A že panovalo v ty dny tropické vedro? No a co, dobře trénovaného sportovce nemůže taková lapálie zaskočit.

Účast byla hojná, kromě dvou desítek místních zápasníků přijížděla každý den tři plná auta volnostylařů ze Stříbra.

Ti měli ve svém kolektivu dokonce tři členy juniorské reprezentace: Lukáše Adama, Jana Matějku a Daniela Jandu. Díky nim mělo soustředění tentokrát obzvlášť vysokou úroveň.

Zdravotně hendikepovaný mariánskolázeňský šéftrenér František Hejplík si vzal na starost organizaci a samotné vedení tréninků svěřil bývalému reprezentantu Tomáši Adamovi ze Stříbra. Asistovali mu Miroslav Pinc z místního Sokola a stříbrský kolega Michal Janda.

„Chtěl bych pochválit všechny, kteří zvládli celou tréninkovou zátěž," uvedl Hejplík. „Letos to bylo díky vysokým teplotám o dost náročnější. Příjemně mne překvapil Daniel Kovář. Na něm nebylo vůbec znát, že měl před časem zlomené zápěstí."

Lázeňského trenéra však mrzel horší přístup některých svěřenců: „Sedlák, Hera nebo Bořuta měli sice zranění, ale mohli se alespoň dívat. I to by jim dost dalo. Vůbec pak nechápu počínání Jakuba Nováka. Ten přišel jen první den a potom už se vůbec neukázal. A takový Jakub Pavlík se neomluvil vůbec. Vinu ale vidím i v rodičích. Disciplína je základ. Komu nebuší srdce pro zápas, ať toho raději nechá."

Hned po prázdninách se zápasníci ze Sokola začnou připravovat na podzimní mistrovství České republiky v Teplicích a v Březové. „Kdo na to nebude mít, nominován nebude," varuje Hejplík. „Kromě běžných tréninků je možnost zvyšovat si kondici i návštěvou posilovny."

(jomi)