Své pomyslné želízko v ohni bude mít na Mistrovství Čech v kulturistice a fitness mužů a žen pro rok 2010 také chebský region. Zúčastní se jejtaké třiadvacetiletý Michal Kičák z Chebu. Ten bude poprvé závodit v kategorii 'mužů'.

Povězte, jak dlouho se připravujete na takové závody?

S přípravami jsem začal hned na začátku roku.

Takže předsevzetí?

To ne. Věděl jsem, že bych se rád soutěže zúčastnil. Po zkušenostech vím, jak je příprava časově náročná. Nechtěl jsem nechat nic náhodě, a tak mi přišlo vhodné začít na Nový rok.

Je možné popsat, co taková příprava obnáší?

Spoustu času, peněz, ale i psychických a fyzických sil. Je to náročné nejen pro mě, ale také pro mé okolí, které musí respektovat můj režim.

Zkuste tedy říct, jak v tomto období vypadá váš den.

Budíček mám v šest hodin ráno a hned se nasnídám. To jsou většinou proteinové přípravky. Při přípravě na závody je velice důležité dodržovat pravidelné stravování. Jíst musím každé dvě hodiny.

A to si dopřáváte jen proteinové přípravky?

Ne. To je pouze doplněk. V době nejnáročnějšího tréninku je ale i výběr jídel dost zúžený. Mohu si vybrat pouze z vařené rýže, vařeného kuřecího masa a zeleniny. Ale i to musí být přesně zvážené.

Neříkejte, že úspěch závisí pouze na jídle. To vůbec necvičíte?

Samozřejmě, že ano. Bez cvičení by to přece nešlo. V tom je mou podporou táta, který mi pomáhá s tréninkovým plánem. Dvakrát denně totiž chodím do františkolázeňského Hard Core Gym (posilovna – pozn. red) Vítězslava Jandy. Za jeho sportovní tým také závodím.
Vyhovuje mi to. Jsou tam fajn lidé. Například kolegové z posilovny mi před závody dali dárek. Celý medovník. Vědí, jak ho miluji. Byla to ale také zkouška, protože zároveň vědí, že ho před závody jíst nemohu.

Kolik času tam tedy průměrně strávíte?

Za týden je to asi tak 28 hodin.

Když uspějete, jaká soutěž váš čeká?

Pak by přišlo mistrovství celé České republiky.