„Utkání se neslo na vlně euforie, myslím, že jsme nastupovaly jako ´ten horší´ tým, ale byly jsme odhodlané sehrát hezký zápas. Sama jsem prvním gólem otevřela účet utkání a cítila jsem, že bychom mohly být se soupeřkami vyrovnané,“ říká úvodem Lucie Ptáčková.

Domácí tým proti favoritovi vyhrál první poločas, a to dvoubrankovým rozdílem 14:12. „Hrály jsme hlavou, dařily se nám herní kombinace a obranu jsme měly z mého pohledu výbornou. Perfektně nás držela i brankářka Eliška Rothová,“ popisuje první polovinu zápasu autorka tří gólů Kynžvartu.

Vedení ve druhém poločase ale západočeský tým neudržel. „S dvougólovým náskokem jsme zahájily druhý poločas, i tam se nám střelecky celkem dařilo, ale soupeřky využily našeho pomalejšího vracení do obrany a z rychlých rozehrávek se jim podařilo na nás gólově dotáhnout,“ líčí dění ve druhém poločase Lucie Ptáčková.

V závěru se pak na palubovce odehrávalo drama a Kynžvart měl blízko všem bodům. „V poslední minutě jsme daly 25. gól a vedly jsme o branku, bohužel proti nám byl ještě nařízen sedmimetrový hod a soupeřky srovnaly. I navzdory tomu jsme zaslouženě dosáhly perfektního výsledku a o body se s Východočeškami rozdělily,“ uvádí spokojeně házenkářka Kynžvartu. Zástupce regionu remizoval s Pardubicemi 25:25.

Sokol Lázně Kynžvart – DHK Pardubice 25:25 (14:12). Kynžvart: Rothová, Cihlářová – Schneiderová 6, Pilmajerová 6/4, Tesařová 4, Ptáčková 3, Klierová 3, Kopecká 1, Bílá 1, Petrášková 1, Polívková, Halásová, Kalinová, Černá. (bou

Ilustrační foto
Kouč Sokolova Vítězslav Hejret: Porazilo nás jejich 80leté duo