S chutí poprat se o tu nejcennější do nich vstupuje do play-off i rezerva karlovarského Liaporu, která v sobotu 3. října v Doubí přivítá vítěze skupiny B ze Žďáru nad Sázavou.

Soupeř z Vysočiny svou skupinou projel jako nůž máslem, z osmi utkání sedm vyhrál a jediný bod ztratil remízou v Přerově.

Karlovarské béčko se ve skupině A přetahovalo o první místo se Solidaritou, se kterou dvakrát remizovalo, o šanci postoupit do play-off z první příčky se ale připravilo v předposledním, 5. kole nešťastnou prohrou 6:2 v Radomyšli.

„To bylo asi naše nejhorší utkání za několik posledních let. O drtivé výhře domácích rozhodlo neskutečné množství nevynucených chyb a celkově špatný výkon celého týmu,“ přiznal kapitán B mužstva SK Liapor Witte Tomáš Tóth.

Zklamání se naštěstí podařilo poněkud rozptýlit v posledním kole základní části, které naše B mužstvo odehrálo v Českých Budějovicích, kde se zadařilo.

Karlovarsko vstoupilo úspěšně do nového ročníku extraligy, když porazilo Příbram 3:0 na sety.
NOHEJBAL: Vary se chtějí porvat o titul

„Po katastrofálním výkonu v Radomyšli jsme udělali několik změn v sestavě a výsledek byl hned znát. Nepředvedli jsme sice excelentní výkon, ten si necháváme na play-off, ale soupeř kupil chyby a my toho využili,“ komentoval jasnou výhru 1:6 na jihu Čech Tóth.

Semifinále Divize 3 SK Liapor Witte B – PKS okna Žďár nad Sázavou se hraje v areálu SK Liapor Witte v Doubí v sobotu 3. října od 10 hodin. Semifinále se hraje na dva vítězné zápasy, odvety ve Žďáru se odehrají příští víkend, v sobotu 10. a případně v neděli 11. října.

Ve druhém semifinále si to rozdají Modřice B a Solidarita. Semifináloví vítězové postupují do finále, které se hraje na dvě vítězná utkání ve dnech 17., 25. a 28. října, poražení se podělí o 3. místo.