Závodů se účastnilo také čtrnáct členů Mariánskolázeňského orientačního klubu MLOK. A neodjeli s prázdnou.

Po oba dny se běhalo v kopcovitém terénu, plném pískovcových skal. Už sobotní klasická trať naznačila, že se nebude jednat o nějakou procházku. Pořadatelé trochu přecenili možnosti běžců, prakticky nikdo se nedokázal dostat pod deset minut na jeden vzdušný kilometr. Náročnost ještě umocnilo téměř tropické vedro.

I přes dvě minutové chyby se v kategorii H60B protlačil na bronzový stupínek Josef Milota. Čtvrtý skončil Jan Sklenář a hned za ním Jan Fišák (oba H75B). Za zmínku stojí i 11. příčka Františka Kováče (H18B) a 16. místo Libora Černého (H50B).

V nedělním závodě na krátké trati s větším počtem kontrol se borci ze skal prakticky vůbec nedostali. Postupy byly různě nakličkovány a udržet pozornost po celou dobu závodu vyžadovalo notnou dávku soustředění.

Umístění na stupních vítězů zaznamenal zlepšeným výkonem Fišák, který vybojoval bronz, čtvrtou příčku si zopakoval Sklenář. Milota po fatálním úvodu, kdy hned na první kontrole ztratil skoro osm minut, obsadil až 14. místo. V kategorii H50B pak Luděk Bartoš doběhl dvanáctý.

Na medailových postech se během víkendu objevili i jiní zástupci Karlovarského kraje. Veterán Jaromír Frey (H75B) doběhl v sobotu třetí a stejně dopadl i o den později dorostenec Nick Newiak (H18B, oba Ostrov). Druhé místo vyběhla v neděli na krátké trati Svatava Nováková z Karlových Varů (D60B). (mil)

Chebský kulturista Michal Kičák
Škytavku zahnal vaječňákem a vybojoval dvě stříbra