Do čela chebského okresu byl pošesté za sebou zvolen uznávaný a zkušený funkcionář Jiří Smutný, který obstál v souboji s protikandidátem Františkem Nedbalým v poměru hlasů 16:8.

Pošesté bude kandidovat na předsedu OFS Cheb zkušený a uznávaný šéf Okresního fotbalového svazu Cheb Jiří Smutný (vlevo).
Úplně spokojen nesmíte být nikdy, říká před volbami Smutný, předseda OFS Cheb

„Chtěl bych poděkovat všem delegátům, kteří se volební valné hromady zúčastnili a navíc dodržovali velmi tvrdá epidemiolická opatření,“ poukazuje znovu zvolený předseda VV OFS Cheb Jiří Smutný.

„Samozřejmě jsem rád, že jsem byl zvolený do této funkce, věřím, že se situace po volbách uklidní, a všichni potáhneme za jeden provaz ve prospěch chebského fotbalu,“ přeje si Smutný.

Když neuspěji, nebudu to brát jako svou osobní prohru, řekl pro Deník před volbami František Nedbalý, kandidát na předsedu OFS Cheb. V těch nakonec neuspěl.

„Prohru beru sportovně, na druhou stranu to beru jako prohru, nejenom na úrovni okresu, kdy jsme přišli o možnost navrátit českému fotbalu kredit a důvěru,“ říká k volebnímu neúspěchu na post předsedy OFS Cheb Nedbalý, stále ještě aktivní hráč divizních Mariánských Lázní.

Fotbalová ikona chebského okresu František Nedbalý se bude ve středu 17. března ucházet v Lipové o post předsedy OFS Cheb.
OFS Cheb: Když neuspěji, nebudu to brát jako svou osobní prohru, říká Nedbalý

Ke kuriózní situaci došlo při volbě do výkonného výboru. V prvním kole uspěli a byli zvoleni Jan Makovec, který obdržel od delegátů 21 hlasů, Slavomír Kozel, ten dostal 19 hlasů a Josef Novotný, který dostal důvěru od šestnácti delegátů.

O posledním členu výkonného výběru se rozhodovalo mezi Jaroslavem Zemanem a Václavem Sýkorou. V prvním kole dostal Zeman 12 hlasů, ve Sýkora 11. Ve druhém kole pak skončil duel těchto kandidátů smírem 12:12, když nakonec musel podle volebního řádu a stanov za účasti notáře rozhodovat los.

V tomto případě hod kostkou, na první pokus hodili oba kandidáti jedničku, a tak rozhodl až druhý rozhoz, když Zeman hodil dvojku, Sýkora trojku, a stal se pátým členem VV OFS Cheb.

Jak dopadly volby:

Předseda VV OFS Cheb

Jiří Smutný

VV OFS Cheb

Jiří Smutný, Jan Makovec, Slavomír Kozel, Josef Novotný, Václav Sýkora

Revizní komise VV OFS Cheb

Jan Melničuk, Václav Slepička, Karel Werner

.