„Přesně takovou házenou chceme hrát. Děvčata hrála s obrovským nasazením a elánem. Dneska to nemělo chybu. Bylo krásné, jak si to holky užívaly,“ rozplýval se po utkání slovenský kouč týmu z lázeňského městečka Peter Sabadka (na snímku).

„Od všech holek, které zasáhly do boje, jsem viděl ten správný drajv a kynžvarstké srdce,“ narážel trenér na konec zkušené Weissenbilderové na západě Čech.

Klub naopak angažoval zahraniční spojky Božovičovou a Bezrukovou.

„Obě přišly s obrovskou pokorou, o níž jsem měl pocit, že se z týmu vytratila, ale už je zpátky. Takhle se chceme prezentovat,“ pochvaloval si Sabadka.

Výborný výkon předvedla zejména domácí brankářka Srpová, který po perfektních zákrocích posílala do smrtících brejků především slovenskou křídelnici Patrnčiákovou, autorku 11 gólů.

Fotbalisté třetiligového Baníku Sokolov zvládli i druhé derby, ve kterém tentokrát porazili divizní celek Olympie Březové 5:1.
PODÍVEJTE SE: Březovou zlomil až hattrick sokolovského Popoviče

„Naše obrana byla výborná, děvčata hrála velmi disciplinovaně. Ono už to bylo poznat i ve druhé půli pohárového semifinále s Hodonínem. A právě v tom je obrovský posun, předtím tam pár zápasů panovala anarchie,“ vyzdvihl kouč defenzivní činnost.

A jak sám zmínil, jeho tým nakopl úterní postup do finále Českého poháru, které budou 23. února hostit Karlovy Vary. Po čtyřech prohrách zabral Kynžvart naplno i v interlize.

„Vyslali jsme jasný signál, že jsme zpátky ve hře. Když budeme dál poctivě pracovat, ještě jsme neřekli poslední slovo,“ myslí si Sabadka.

Ale dobře ví, že vyhráno ještě ani zdaleka není. Už ve středu čeká Házenou Lázně Kynžvart vložené kolo v Olomouci, v neděli pak přivítají pražskou Slavii.

„V téhle fázi se to asi ještě nerozlouskne. O play-off se bude bojovat až do konce,“ domnívá se kouč Kynžvartu, který čeká ještě pohárové finále s Mostem.