Sportovní kariéra tím zdaleka neskončila. „Po střední škole jsem s řecko-římským zápasem nepokračoval, vrátil jsem se z Chomutova zpět do Karlových Varů, tady se seznámil s místníma bijcema a začal trénovat s nimi MMA,“ říká o své cestě ke smíšeným bojovým uměním dnes 28letý profi zápasník.

Proč právě tento sport? „MMA jsem si vybral proto, že se to dost podobá klasickému zápasu, mohl jsem využívat spoustu technik a chvatů právě ze zápasu a z toho těžím dodnes,“ vysvětluje.

Jedním z důvodů „přestupu“ byl fakt, že je MMA divácky atraktivnější sport, který stále nabývá na populárnosti a táhne sponzory, na rozdíl od olympijského zápasu. Přesto na své již bývalé odvětví nenechá Petr Novák dopustit. „Zápas je moje srdeční záležitost,“ prozrazuje.

V pátek nastoupí v Grandhotelu Ambassador na druhém dílu galavečera „Fight Night“ ke svému devatenáctému profesionálnímu zápasu v kleci. Soupeřem mu bude Jan Janka z Příbrami. „Viděl jsem ho zápasit jednou zrovna se Šopákem (s dalším karlovarským bojovníkem Radkem Šopovem- pozn. autora), tak o něm něco vím,“ říká Petr Novák.

Ten je stejně jako fanoušci ve velkém očekávání. „V první řadě se těším na čtvrteční vážení, protože mám kvůli turnaji přísnou dietu,“ směje se. „Na samotný zápas samozřejmě taky, doma ve Varech to má speciální náboj,“ dodává již s vážnou tváří.

Pouze hodiny zbývají do Fight Night číslo 2, galavečera smíšených bojových umění.
Radek Šopov: Ať lidi přijdou a dobře se baví