Na řadu tak přišly motyčky, lopaty a košťata a práce se chopili i ti nejmenší, které ve dvou dnech čekal trénink a dva závody.

S příchodem pátečního sluníčka začalo žít také mariánskolázeňské depo. Závodní program zahájili junioři na malé dráze. Své soustředění zakončili závodem PRO-TEC Speedway Mini Cupu a pohár pro nejlepšího si odvezl Jaroslav Vaníček.

Sluníčko se na dráhu, závodníky i pořadatele usmívalo i v sobotu, a mohl tak začít hlavní závodní program, na jehož konci byli vyhlášeni dva mistři České republiky. Navzdory bezpečnostním opatřením spojeným s onemocněním covid-19 dopoledne bez problémů proběhly technické přejímky, následované MČR do 125 cm3 na malé dráze, a ve 13 hodin pak mohl začít hlavní závodní program.

Ilustrační snímek.
Ostrovské techniky ozdobil rekord Hlídka

Zavřené stadiony v Německu, Nizozemsku či Anglii přivedly na start spoustu velkých jmen.

„Hlad po závodění trochu usnadnil tvoření startovní listiny,“ potvrzuje ředitel závodu Karel Kadlec.

Místo tradičního nástupu proběhl závod o traťový rekord, časové rozdíly byly minimální, ale vítěz může být jen jeden a tím se stal Martin Málek.

Pak už se na dráze střídaly plochodrážní speciály s flat tracky. Klidný průběh závodu narušil jen pád Petra Chlupáče v semifinálové jízdě.

Titul mistra České republiky se po roce vrátil do rukou Josefa France, další stupně vítězů obsadili Martin Málek a Jörg Tebbe. Loňský mistr Hynek Štichauer skončil čtvrtý. Mistrem ČR do 125 cm3 se stal Adam Bednář. Hlavní flattrackovou kategorii FT1 vyhrál Manuel Hagleitner, mezi veterány byl nejlepší Jaroslav Franců.

„Jsme rádi, že se závody odjely bez větších problémů, těší nás také poměrně slušná divácká návštěvnost, ale nesmíme usnout na vavřínech. Už 12. 9. na naší dráze pořádáme závod v rámci Evropské série veteránů, na který vás všechny srdečně zveme,“ říká předseda klubu Jiří Dubský.

Lucie Pechmanová