V mužské kategorii přes obrovskou konkurenci se mezi nejlepší čtyři týmy probojovaly dvojice Habr a Tezzele, Semerád a Trousil, bratři Džavoronokové a Perušič se Schweinerem.

Právě české jedničky postoupily velice hladce a bez oprav. To bratři Džavoronokové to měli o poznání složitější. V letošním roce spolu hráli poprvé. Starší Donovan působí v prestižní italské lize šestkového volejbalu.

Donovan Džavoronok se představí na chodovských kurtech ve dvojici se svým bratrem Matyášem.
Beachvolejbalové hvězdy Perušič, Schweiner či bratři Džavoronokové v Chodově

„Právě beachvolejbal je pro mě největší relaxací. Po konci sezony se vždycky na to těším,“ dodal Džavoronok, který měl u Karlových Varů hrát společně s Janem Hadravou. Jenže nastoupil se svým bratrem Matyášem, protože česká volejbalová hvězda měla horečku.

Bratři Džavoronokové, kteří v minulosti oblékali dres VK ČEZ Karlovarsko, museli bojovat o udržení a poté v semifinále nastoupili proti talentované dvojici Semerád a Trousil. Ty však bratrské duo přehrálo a čekaly na ně domácí jedničky. Finále patřilo Schweinerovi a Perušičovi. Už od začátku měli nad Džavoronoky převahu a trpělivě si došli pro vítězství.

Fanoušci Energie věří, že extraliga ve Varech zůstane, klidně přispějí.
Konec extraligy ve Varech? Fanoušci jsou v šoku, na klub klidně přispějí

„Byla to skvělá příprava na další mezinárodní turnaje. Vyzkoušeli jsme si na něm načerpané technicko-taktic-ké dovednosti, na kterých chceme dále pracovat,“ chválil si triumf na dvorcích BVC Chodov, kde se Český pohár odehrál, Ondřej Perušič. V ženách pak dominovala v Chodově dvojice Miroslava Dunárová s Danielou Resovou.