„Jistá nervozita určitě panovala, ale nebylo to z důvodu, že bych se něčeho bál,“ přiznává karlovarský nahrávač. „Naopak těšil jsem se a chtěl jsem ze sebe vydat to nejlepší, pomoct celému týmu a co nejlépe zastoupit Cirdu,“ přidává Kočka, který dostál svému příjmení a na brněnské palubovce se pral jako kočka. Nakonec musel se svými spoluhráči skousnout premiérovou porážku v základní části UNIQA extraligy 2:3 na sety, navíc měla řádně hořkou příchuť, jelikož Varáci byli kousek od výhry.

VK ČEZ Karlovarsko.Zdroj: Deník / Daniel Seifert

Ta však po prvním vyhraném setu opadla?

Určitě opadla (úsměv). Jakmile se dostanete do zápasu, tak se soustředíte hlavně na hru a celkový výkon týmu. Není prostor pro jiné myšlenky.

Brno sice ve druhém setu vyrovnalo, ale třetí set jste nakonec urvali ve svůj prospěch, když jste promarnili například šestibodový náskok, když jste více chybovali…

Brno se po prvním setu dostalo více do zápasu a začali hodně tlačit na podání. Ve třetím setu jsme měli dobrý začátek. Vybudovali jsme si větší náskok a ke konci setu jsme se trošku uspokojili z výsledku, ale nakonec jsme týmovou trpělivostí dokázali koncovku urvat ve svůj prospěch.

VK ČEZ Karlovarsko.
Vary v Brně pošilhávaly po výhře, nakonec poprvé prohrály

Čtvrtý set opět vyhrálo Brno, a o vítězi rozhodoval pátý set, ve kterém jste vesměs stále vedli, ale promarnili jste několik mečbolů, a nakonec si výhru připsalo na účet Brno…

Měli jsme výborný vstup do pátého setu, dokonce jsme vedli 12:8, ale poté Brnu znovu vyšel několikrát servis a i přes několik možností, kdy jsme mohli vytěžit ze zápasu dva body, tak jsme se bohužel museli spokojit pouze s jedním bodem.

VK ČEZ KarlovarskoZdroj: Deník / Daniel Seifert

Navíc šlo o první porážku v základní části…

Porážka vždy bolí. Všichni chceme vždy vyhrát. Hlavně není ani čas nad tím přemýšlet.

Máte před sebou další těžké utkání, když vás čeká dnes Liberec…

Podali jsme v Brně dobrý týmový výkon. Když se vyvarujeme chyb z předchozího zápasu, tak můžeme z Liberce odvézt tři body.