„Škoda neproměněných šancí v první třetině,“ zklamaně načal své hodnocení trenér Karlových Varů Miroslav Závora. „Mohli jsme jít do vedení a odskočit soupeři o víc branek, to hodně zamrzí,“ narážel na množství šancí svého výběru, které však zůstaly nevyužity.

Hroznětín rozehrál jarní část výhrou nad Toužimí.
FOTOGALERIE: Nejdek na úvod vyhořel v Chebu, Lokáda šokovala v Chodově

Po první třetině, která skončila nerozhodně 1:1, v té druhé šly Karlovy Vary do vedení 3:2. Bulldogs však dokázali ve třetí dvacetiminutovce vyrovnat, a tím dospělo utkání do prodloužení.

„V závěru přišla na pořad spousta sporných situací, soubojů,“ zlobil se karlovarský trenér. A nebylo divu. Rozhodčí závěr utkání nezvládli a na palubovce se tak začalo zbytečně jiskřit. „Více bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ odmítl Závora komentář k závěru duelu.

Prodloužení však rozhodující branku nepřineslo, a tak se šlo do samostatných nájezdů, ve kterých se oproti předchozím bitvám v play-off karlovarským hráčům nedařilo, Brno si tak po výhře 4:3 připsalo na konto vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0 na zápasy.

Březovská Olympie uspěla v souboji s Tatranem Rakovník, který porazila 3:0.
OBRAZEM: Březová sestřelila během čtyř minut Rakovník třemi zásahy

Bulldogs Brno – FB Hurrican Karlovy Vary 4:3 po sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0). Branky: 9. Michal Pešák, 26. Tomáš Pešek, 49. Matěj Surkoš, rozhodující nájezd Jakub Marek – 17. Jan Běloch, 36. a 39. Daniel Nicklas. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 245. Stav série: 1:0.