„Teď už nám začíná ladění kolektivu,“ kvitoval trenér Jiří Novák. Pětice účastníků evropského šampionátu byla rozprostřena do čtyř národních týmů. Nejlépe se vedlo českým volejbalistům, smečař Marek Zmrhal a libero Daniel Pfeffer pomohli reprezentaci k výbornému sedmému místu. V kompletní sestavě tak elitní mužstvo Karlovarska absolvuje téměř čtyři týdny přípravy před startem nejvyšší soutěže.

„Každý víkend před extraligou teď už vyplníme turnajem, ten nejbližší se koná v sobotu v Hradci Králové,“ prozradil kouč Novák. „Turnaj bude jednodenní a náročný, určitě protočíme celou sestavu, aby si zahrál každý. Taky chceme, aby si všichni zkusili spolupráci s nahrávači.“

Jeden zápas už Volejbalový klub ČEZ Karlovarsko odehrál, šlo o domácí přátelské utkání s extraligovým Ústím. To byl tým ještě bez reprezentantů. „Chtěl jsem, aby si hráči zpestřili přípravu zápasem,“ vysvětlil Novák. První část přípravy byla jako obvykle z valné části objemová, práce s míčem se přidávala postupně. „Byl to hrubý dril, který už skončil, pro kluky to teď bylo těžší, ale udělali jsme spoustu práce,“ těšilo trenéra.

Volejbalisté se věnovali také atletice. I tady zvolil trenér odlehčení tvrdé přípravy. Možná pod dojmy atletického mistrovství světa v Londýně si hráči i zasoutěžili, zkusili si osmiboj. „Vynechali jsme skok o tyči a dlouhý běh,“ usmíval se Novák. K vidění byly na stadionu AC Start obdivuhodné výkony, celkový vítěz Michal Kriško dosáhl třeba ve vrhu koulí výkonu 12,89 metru, kterým by na zmíněném šampionátu v Londýně porazil dva světové desetibojaře a za mistrem Evropy Van der Plaetsenem zaostal jen 14 centimetrů.

Po intenzivní zápasové přípravě v Hradci Králové čekají volejbalisty Karlovarska ještě mezinárodní turnaje v Liberci a doma v Karlových Varech. Do extraligy vstoupí tým v sobotu 30. září před domácím publikem proti mužstvu Odoleny Vody. Permanentní vstupenky si příznivci klubu mohou pořizovat v předprodeji přímo v karlovarské hale míčových sportů až do začátku soutěže.