20. a 21. kolo žebříčku západočeské oblasti v orientačním běhu uspořádal pro 220 závodníků oddíl KOS Jesenice v obci Soseň na Rakovnicku.

Mluvit o sobotním závodě na krátké trati jako o romantice (tak se totiž jmenovala mapa) šlo jen stěží. Běhalo se totiž v dost členitém a svažitém terénu, plném samostatných kamenů i kamenných polí. Navíc ve značně hustém lese. Jen něco přes tři desítky závodníků se dostalo pod deset minut na jeden vzdušný kilometr.

O to víc se líbila běžecká nedělní klasická trať na mapě Svatý Hubert, kde bylo vrstevnic i hustníků znatelně míň.

Z 21členné výpravy Mariánskolázeňského orientačního klubu MLOK se dařilo ale jen některým. Dvakrát se na stupně vítězů probojovali Jan Michalec v kat. H45 (1. a 2.), Martina Chladová v kat. D10 (2. a 3.) a Helena Tenglerová v kat. D45 (3. a 3.).

Pouze v sobotu se prosadili Vojtěch Bartoš v kat. H14 (2.), Jan Fišák v kat. H55 (1.) a Samuel Janoch v kat. Linie (2.). Vítězství si v nedělním závodě připsala Kateřina Černá v kat. D10.
Pozadu nezůstali ani jednotlivci z oddílu KČT Aš: Ondřej Kovář (2. a 1. v kat. H10) a Jiří Frank (1. a 1. v kat H16). Klasická trať pak vyhovovala Simoně Svobodové (3. v kat. D14) a Václavu Chotětickému (3. v kat. H55).

(jomi)