„Letos jsme zvolili opět lokalitu v Merklíně, dohromady se sejde až třicet kluků, starají se o ně tři trenéři,“ poznamenal k vrcholné letní akci mládeže VK Karlovarsko předseda klubu Jakub Novotný.

Tréninkový kemp má poměrně jasný řád, v dopoledních blocích pracují hráči na fyzické kondici, odpoledne se věnují volejbalu. „Dopoledne využíváme místní sjezdovky a hřiště, chceme se tady maximálně soustředit na kondici, abychom klukům šetřili kolena, než se dostanou do haly,“ objasnil jeden z trojice trenérů Vít Mašek.

Také odpolední, volejbalový program se z valné části odehrává venku, k dispozici má tým ale samozřejmě i halu. „Jedna skupina je vždycky v hale a druhá venku, na antuce nebo beachvolejbalovém hřišti. Pilujeme prsty, bagr, zkrátka techniku jednotlivých herních činností,“ popsal Mašek.

Ve stejném modelu se bude soustředění juniorů odehrávat po celých deset dní, tedy až do 21. srpna. „Ti nejlepší zase můžou zažít přípravu s A-týmem, tak to máme celé propojené, aby to dávalo smysl,“ upozornil šéf klubu Novotný.

„Letos hrajeme opět první ligu juniorů a extraligu kadetů a chceme mít i plnohodnotná družstva žáků. O mládež se u nás nadále starají Milan Bican, Vít Mašek, Mirek Křížek a nově taky můj táta Josef Novotný. Jsem rád, že ho volejbal stále baví.“

Poslední víkend velkých školních prázdnin odehrají junioři tradiční turnaj v Chebu a v pondělí 3. září zahájí ve své hale intenzivnější přípravu. „Od třetího budeme trénovat už čtyřikrát týdně,“ plánuje trenér Mašek.

Tomáš Klement