Na světově uznávaném stadionu na dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních, jediném stadionu u nás, se v sobotním odpoledni, přesněji ve 13 hodin, pojede důležitý závod o postup do seriálu mistrovství světa, kde se již bojuje o titul mistra světa.

„Krásné město, proslulé svým lázeňstvím, ale také plochou dráhou, po mnoho let přitahuje nejen závodníky, ale také jejich rodinné příslušníky a diváky z mnoha zemí, nejvíce ze sousedního Německa. Stadion je jeden z nejkrásnějších ve světě,“ pochvaloval si Miloslav Čmejla, který se tradičně chopí během soutěžního dne mikrofonu a bude celým dnem provázet.

V Mariánských Lázních se tak představí pětadvacet jezdců z jedenácti zemí. „Dvanáct z nich postoupí do závodu Chalenge pro Grand Prix pro rok 2020,“ poukazoval Čmejla. Českou republiku budou reprezentovat hned čtyři nejlepší plochodrážníci, kteří v roce 2016 získali právě v Mariánských Lázních bronzovou medaili v rámci mistrovství světa družstev.

„Prvním je Josef Franc, několikanásobný mistr České republiky a držitel bronzových medailí z mistrovství světa. Dále pak Martin Málek, který startuje v celém seriálu mistrovství světa. Třetím jezdcem je Hynek Štichauer, letošní mistr republiky, který měl obrovskou zásluhu na získání medaile v roce 2016, a čtvrtým pak je Michal Škurla,“ přiblížil Čmejla českou elitu, která se na ploché dráze v lázeňském městě představí.

České plochodrážníky pak doplní i světová elita. Namátkou se v lázeňském městě představí nestárnoucí Bernd Diener, dále Stefan Katt, Angličan Richard Hall, Francouz Stephane Tressarieu či finský jezdec Jesse Mustonen.

„Určitě se mezi nimi objeví i další zvučná jména, jako každý rok,“ narážel Čmejla na kvalitní startovní pole, které je vždy v Mariánských Lázních k vidění.

„Pořadatelé mají dvě přání, aby vyšlo počasí a početná divácká návštěva, která by pomohla nejen vytvořit krásnou atmosféru, ale také pomoci klubu finančně,“ dodal závěrem Čmejla.

Vítězem osmého ročníku turnaje starých gard se stali veteráni v trikotech Konstantinových Lázní.
V Teplé braly triumf Konstantinky