Pořadatelem byl Výběr Karlovarského kraje starších žákyň, který se na LODM taktéž představí. Ten doplnily na turnaji, který se odehrál v hale míčových sportů, Plzeňský a Ústecký kraj a výběr dorostenek FBŠ Slavia Plzeň U17. „Hrálo se systémem každý s každým dvakrát dvanáct minut a po skončení utkání pak přišly na pořad samostatné nájezdy,“ poukazoval trenér Karlovarského kraje Lukáš Grundler (na snímku). Pozici favorita potvrdila v míčovce plzeňská Slavia, která, dá se říci, povinně vyhrála všechna tři utkání a po zásluze dosáhla na vítěznou trofej.

Druhou příčku obsadil s dvěma výhrami Ústecký kraj a třetí pak Plzeňský, který si na konto připsal jednu výhru. Naopak bez bodu skončil Karlovarský kraj, který tak skončil na příčce čtvrté. První porážku si Výběr Karlovarského kraje připsal na účet v souboji s Plzeňským krajem, když prohrál 1:4.

„V prvním poločase hráčky hrály jakoby bez nálady a jejich herní projev vypadal dost chaoticky. Ve druhém poločase už hrálo 'jiné' družstvo. Docházelo k aktivní hře dopředu, a tím se povedlo uhrát poločas 1:1. Celkový výsledek 4:1 je pro mne příjemným překvapením, když uvážím, jaký zkušený tým proti nám stál,“ narážel Grundler na sílu soupeře. Ještě těžší soupeř však teprve jeho svěřenkyně čekal, a to v podobě dorostenek FBŠ Slavia Plzeň.

„V zápase se projevila zkušenost starších hráček, které nás nenechávaly moc na míčku. Naší snahou bylo spíš dotahovat z mého pohledu nejzkušenějšího soupeře na turnaji,“ podotkl k porážce 3:6 Grundler. Ve třetím vystoupení pak Karlovarský kraj obdržel od Ústeckého kraje vysokou porážku 1:9.

„Na začátku utkání se nám ještě dařilo držet tempo na fyzické úrovni. Avšak zkušenost soupeře a aktivní hra všech pěti hráček dopředu nás převálcovaly ve všech aspektech hry. Na našich hráčkách se projevila fyzická vyčerpanost a slabší hra florbalkou,“ ohlédl se za třetím utkáním trenér.

I přes zisk posledního místa na turnaji splnily náročné zápasy podle slov Lukáše Grundlera své očekávání. „Celkově tento přípravný turnaj hodnotím pozitivně a jsem mile překvapen, jak se hráčky s víkendovým soustředěním zakončeným turnajem popraly. Chválím holky, že ze tří zápasů vyhrály dvakrát sérii na nájezdy a jednou remizovaly,“ našel Grundler pozitiva v rámci generálky před startem LODM Liberec a závěrem dodal: „Přeji celému týmu hodně štěstí na olympiádě v Liberci, kde se hned od pondělí 24. června ukáže naše celosezónní úsilí.“

Výsledkový servis

FBŠ Slavia Plzeň GU17 – Karlovarský kraj 6:3, Ústecký kraj 2:1, Plzeňský kraj 4:2; Ústecký kraj – Plzeňský kraj 3:2, Karlovarský kraj 9:1; Plzeňský kraj – Karlovarský kraj 4:1.

Konečné pořadí: 1. FBŠ Slavia Plzeň GU17, 2. Ústecký kraj, 3. Plzeňský kraj, 4. Karlovarský kraj.

Výběr Karlovarského kraje: Bartošová Marie (TJ Lokomotiva Mariánské Lázně), Držíková Eliška (MDDM Ostrov), Kopičková Natálie (Florbal Sokolov), Kováčová Klaudie (TJ Lokomotiva Mariánské Lázně), Králíková Nikola (TJ Plamen Chodov), Kratochvílová Adéla (TJ Lokomotiva Mariánské Lázně), Mahrová Eliška (FB Hurrican Karlovy Vary), Nagyová Kristýna (FB Hurrican Karlovy Vary), Petriková Adriana (FB Hurrican Karlovy Vary), Primasová Jessica (TJ Lokomotiva Mariánské Lázně), Stejskalová Anastázie (FB Hurrican Karlovy Vary), Šavelová Klára (TJ Plamen Chodov), Ševčíková Tereza (TJ Plamen Chodov), Šilingerová Lucie (FB Hurrican Karlovy Vary).

Mistři republiky L. Tolar s P. Gaszczykem (dole zleva) a jejich kolegové M. Fujan, F. Sobotka a D. Nozar (nahoře zleva).
Nohejbalová naděje Lukáš Tolar vybojoval o víkendu dva tituly