V Bělé proběhl již 21.ročník „Bělské pětky“ a tento závod byl zároveň mistrovstvím Plzeňského kraje, takže konkurence byla obrovská.

Přesto se Chebští vraceli se třemi medailemi – jednou zlato (junior Vítek Fiala), stříbro (dorostenec Jan Šebo) a bronz (starší předžákyně Martina Kapicová).

I ostatní atleti bojovali se špičkami z Plzeňského kraje úspěšně. Michal Ševčenko (10 let) doběhl šestý, v mladších žákyních byla Nina Peterková pátá, Kateřina Lepší devátá a Eva Vokáčová třináctá. Chebské starší žákyně se budou v sezoně věnovat spíše sprintům, a tak jejich umístění tomu odpovídalo – 12. Kateřina Hynková, 13. Klára Kompitová, 14. Adéla Králová, 15. Amálie Šalátová.

Rovněž starší žáci doběhli ve středu startovního pole – 12. Matyáš Kubka a 17. Jakub Halla. Dorostenec Daniel Vaidiš obsadil své tradiční čtvrté místo, ale medailista z MČR v hale na 800 m se již těší na dráhu, kde je o třídu lepší!

Dalším velkým úspěchem byla místní tombola, kde Nina Peterková vyhrála velkou rybu – amura – a tak bylo u Peterků postaráno o večeři.

ilustrační foto
V Chebu se konal tradiční Valdštejnský kůň