„Dvanáctý ročník v trialu se rozhodně zapíše mezi ty nejvydařenější. Počasí se ke konci týdne umoudřilo a trať perfektně vyschla, takže bylo možné sledovat jezdce na těch nejextrémnějších překážkách,“ pochvaloval si hlavní organizátor Aleš Labík. A měl k tomu řádný důvod. Na deseti soutěžních úsecích, které byly rozestaveny kolem kempu Ontario, kde byl rozbalen hlavní trialový tábor, se totiž předháněli v co nejlepších výkonech nejlepší čeští trialisté.

„Podle mého očekávání se svedl velký souboj našich dvou nejlepších jezdců. Sobotní soutěž nakonec vyhrál, tak jako každý letošní závod, Martin Matějíček, avšak s pouhým jednobodovým rozdílem. Na neděli jsem provedl u dvou tratí výrazné ztížení, což překvapivě zamíchalo obvyklým pořadím. Dosavadní vedoucí jezdec Martin Matějíček právě na těchto ztížených tratích dvakrát neuspěl, což pravděpodobně pošramotilo jeho soustředěnost, která je při tomto sportu velmi důležitá, a na jednoduchém úseku přetrhl pásku, což jej nakonec odsunulo na třetí místo,“ vypočítával Labík.

Matějíčka však v nedělní soutěžní den zastoupili další ostřílení trialisté Marek Wünsch a Martin Křoustek, když oba předvedli velmi dobré výkony. „Bravurně si s nedělní tratí poradil Marek Wünsch a svým atraktivním stylem jízdy udržel skvělé druhé místo. Své bohaté zkušenosti zúročil Martin Křoustek a s poměrně velkým náskokem v neděli zvítězil,“ chválil trialisty Labík.
V Kyselce se však proháněli na soutěžních úsecích i žáci, klasici a hobbíci.

„Velkým hrdinou trialového víkendu byl bezesporu mladý závodník Jan Panenka, patřící svým věkem i vzrůstem stále do žákovské kategorie, který dokázal absolvovat všechny dospělácké úseky v kategorii Hobby. Pro mnohé dospělé je problém jen se dostat k některým úsekům na vrcholku skalnatých kopců, a proto si Honzík zaslouží veliký obdiv,“ chválil výkony talentovaného trialisty Labík.

České trialisty pak doplnili i závodníci ze zahraničí, kteří se taktéž prezentovali výbornými výkony. „Velikou radost nám udělala hojná účast německých a rakouských jezdců a samozřejmě účast celková. Obtížnost tratí pro všechny kategorie byla nastavena optimálně a mnoho jezdců nám pořadatelům vyjádřilo poděkování za krásné závody. V těchto chvílích to pořadatele velmi zahřeje a už přemýšlí o dalším ročníku. Kyselecký trial se stal skutečnou tradicí a získal si své fanoušky, kteří si rádi přijedou vychutnat tento jedinečný sport,“ dodal šéf kyseleckého trialu.

Mezinárodní mistrovství ČR v trialuKategorie elite, sobota, A7: 1. Martin Matějíček, 2. Martin Křoustek, 3. Marek Wünsch; elite, neděle, A8: 1. Martin Křoustek, 2. Marek Wünsch, 3. Martin Matějíček; kategorie hobby, sobota, H7: 1. Robert Schmitt, 2. Erich Wiegand, 3. Konrad Vetter; hobby, neděle, H8: 1. Pavel Iliev, 2. Jan Horník, 3. Stanislav Vyskočil; kategorie clasic, neděle, K8: 1. Peter Suk, 2. Martin Kuchař, 3. Albín Prokop; žáci, sobota, Ž7: 1. Tadeáš Mikunda, 2. Tomáš Matějka, 3. Milan Urbánek; kategorie žáci, neděle, Ž8: 1. Tomáš Matějka, 2. Tadeáš Mikunda, 3. Albín Prokop.