„Soutěže se letos zúčastnilo pětadvacet párů,“ informoval taneční mistr Vladimír Hána. Z nich odborná jedenáctičlenná porota v předkolech vybrala ty nejlepší, které se představily na galavečeru. „První místo ve standardních tancích si vytančil pár David Odstrčil a Tara Bohak z Komety Brno. Tento pár vyhrál, jak se říká, bez ztráty kytičky,“ uvedl Vladimír Hána. Na stříbrné příčce skončil Filip Kuklinsky a Michalina Kuklinska z Polska. Bronzoví se umístili Florian Fürl a Liz Lengenheinrich z Německa. Do finále se probojoval i domácí taneční pár ATK Standard Cheb Daniel Raffa a Kateřina Janeková.

Už pětadvacátý ročník má za sebou uznávaná Mezinárodní taneční soutěž Grand Prix.Zdroj: Deník / Buriánek Jan

Na slavnostním galavečeru se představili také tanečníci latinskoamerických tanců. První místo v této kategorii putovalo do Německa. „Vítězství získal taneční pár Benjamin Becker a Natalie Agater,“ řekl taneční mistr. Stříbrnou pozici pak obsadili polští tanečníci Filip Kuklinsky a Michalina Kuklinska a třetí místo si odvezl slovenský pár Samuel Rovňák a Michaela Komorová.

V rámci mezinárodní soutěže, která se koná za velké finanční podpory města Chebu i Karlovarského kraje, se představili také mistři světa v show tancích nebo dětské taneční páry z Taneční školy Vladimíra Hány.