Po Benfice vyzve Karlovarsko v míčovce Beskydy
Volejbalisté Karlovarska musejí opět přepnout na extraligový mód. V sobotu 13. listopadu vystřídají Benfiku Lisabon na palubovce míčových sportů v lázeňském městě v rámci 8. kola UNIQA extraligy mužů volejbalisté Beskyd. I v tomto souboji budou úřadující šampioni tvrdit před svými fanoušky od 18.00 hodin roli favorita. Týmu Beskyd se totiž v novém ročníku příliš nedaří, když v sedmi utkáních dosáhl na pět bodů za dvě výhry a pět porážek, a v tabulce ztrácí na Karlovarsko už deset bodů.

Prsty v tom měl především univerzál Benfiky Fernandez Hugo Gaspar, který svými body odpálil Karlovým Varům veškeré šance na postup mezi volejbalovou elitu světa.

V hale míčových sportů, kam si našla cestu tisícovka fanoušků, nedokázali navázat na vítězství z Lisabonu a po porážce 1:3 na sety jejich cesta za postupem do hlavní fáze Ligy mistrů skončila.

Naopak volejbalisté Lisabonu se po vítězství premiérově představí v prestižní soutěži, kde se střetnou ve skupině D s Berlínem, Novym Sadem a Petrohradem.

Karlovarsko však v Evropě ještě nekončí, když se po porážce představí v osmifinále Vyzývacího poháru CEV.

První set načali před vyprodanou míčovkou karlovarští hráči nervózně, čehož soupeř využil během hry k odskoku na rozdíl dvou bodů.

Karlovarsko posléze vyrovnalo stav na 8:8 a následně šlo po úspěšné sérii Patrika Indry na servisu, ze kterého trefil dvě esa, do čtyřbodového trháku, který udrželo až do závěru sady, již vyhrály Vary 25:20.

Druhá sada přinesla vyrovnanou bitvu, ve které však muselo Karlovarsko dohánět víceméně dvoubodové manko, které dokázala družina karlovarského trenéra Jiřího Nováka smazat.

Od stavu 15:15 se týmy střídaly průběžně ve vedení až do stavu 23:23. Poté Benfika uhrála v koncovce dva body a vyhrála 25:23.

Vyrovnání portugalský výběr pořádně nabudilo a to se odrazilo i do dění na palubovce. Hráči Benfiky dominovali ve třetím setu na palubovce ve všech činnostech a vytvořili si až devítibodový náskok.

Trenér Novák sice posléze zamíchal sestavou a Vary dokázaly z bodového náskoku hostů umazat několik bodů, přesto se radovala z druhého bodu Benfika, která vyhrála 25:21.

Čtvrtý set načali velmi dobře domácí hráči, kteří si vytvořili čtyřbodový náskok, o nějž však během hry přišli, když se snížil na jednobodový 15:14 a následně byl vymazán při skóre 19:19. Set tak musela rozhodnout opět dramatická koncovka, kterou zvládli hráči Benfiky, kteří se tak mohli radovat z výhry 25:23 a následného postupu mezi volejbalovou smetánku.

VK ČEZ Karlovarsko – Sport Lisboa e Benfica 1:3 (25:20, 23:25, 21:25, 23:25). Rozhodčí: Jankovic, Maroszek. Diváci: 1000. Postup: Benfica Lisabon.
Karlovarsko: Keemink, Zajíček, Patočka, Vašina, Ihnát, Indra, libero Pfeffer (stř. Římal, Kočka, Wilson, Wiese).
Benfica: Reis, Wohlfahrtstätter, Gaspar, Soares, Da Silva, Ryuma, libero Casas (stř. Oliveira, Westermann, Ventura, Nikula).