„Karlovarsko bylo lepší ve všech herních činnostech a zaslouženě zvítězilo,“ vysekl poklonu soupeři ze západu Čech zlínský kapitán Vojtěch Navláčil.

Karlovarsko, které patří mezi horké kandidáty nejen na triumf v základní části, dovolilo hráčům Zlína uhrát v první sadě pouze devatenáct bodů, v té druhé pak o bod méně, tedy osmnáct, a tím šlo do vedení 2:0 na sety.

„Utkání se nám vůbec nevyvedlo, hosté byli jednoznačně lepším týmem,“ smutně doplnil svého kapitána zlínský trenér Přemysl Obdržálek.

VK ČEZ Karlovarsko.
Kočka: Každý zápas hrajeme na sto deset procent

Třetí set však načali lépe volejbalisté Zlína, kteří tak donutili hostujícího trenéra Jiřího Nováka k oddechovému času, když posléze se již set dohrál v režii Karlovaráků, kteří tak po výhře 25:16 zkompletovali celkovou výhru na 3:0. „Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body,“ radoval se z tříbodového zisku svého týmu kapitán Lukáš Vašina.

A nebylo divu. Karlovaráci se totiž v neúplné tabulce posunuli po skalpu Zlína na dostřel nejen druhému Liberci, na který ztrácí jeden bod, ale také vedoucím Českým Budějovicím, na ty ztrácí body dva.

„Gratuluji svým hráčům k vítězství, i když u některých bych si představoval lepší výkon,“ krotil vítěznou euforii pro změnu trenér Karlovarska Jiří Novák.

VSC Fatra Zlín – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (19:25, 18:25, 16:25). Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Lukáš Spáčil. Bez diváků.

VSC Fatra Zlín: Šulc, Čech, Adamec, Kozak, Motyčka, Navláčil, libero Viceník (stř. Lamri, Čeketa, Žák).

Karlovarsko: Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, Lux, libero Pfeffer (stř. Kočka, Vašina).