„Myslím si, že s výsledky jsme spokojeni, pořád nás ale čeká spousta práce,“ připomněl na úvod pětadvacetiletý smečař Varů Jakub Ihnát nabitý program, který Karlovarsko ještě čeká. Do extraligového kolotoče naskočily Vary v domácím prostředí, tedy v hale míčových sportů, kde porazily bez větších potíží výběr Blacky Volley Beskydy 3:0 na sety.

„Beskydy mají mladý, nevyzpytatelný tým a my jsme rádi, že jsme vyhráli především naší dobrou hrou,“ přemítal nad úspěšným vstupem do extraligy slovenský hráč ve službách celku z lázeňského města.

Jakub Ihnát, smečař VK ČEZ Karlovarsko.Jakub Ihnát, smečař VK ČEZ Karlovarsko.Zdroj: VK ČEZ KarlovarskoSvěřenci karlovarského kouče Jiřího Nováka jak v Superpoháru, tak i v extralize profitovali především z úderného servisu. „Naše hra je založena na dobrém servisu a následně kvalitní obraně na síti či v poli,“ přidával Ihnát další činnosti, které hrály jeho týmu v bitvě s Beskydy do karet. Právě slovenský smečař byl se sedmnácti body druhým nejvíce bodujícím hráčem Karlových Varů, když navíc během duelu nasázel soupeři pět es.

„Tentokrát se dařilo na servisu mně, ale myslím si, že se napříč celou sezonou výborně doplňujeme, každý chvilku táhne pilku,“ říká s úsměvem Ihnát. Duelem s Beskydy zahájilo Karlovarsko málo vídaný volejbalový anglický týden. Dnes se totiž představí ve druhém kole základní části na palubovce liberecké Dukly a v sobotu 1. října ho pak zakončí v hale míčových sportů od 18.00 utkáním s Ústím nad Labem.

Liberec po loňské nepovedené sezoně neponechal nic náhodě a tým prošel nejen hráčskou, ale také trenérskou rekonstrukcí, když Dukle bude navracet ztracený lesk trenér Martin Demar.

„Liberec bude letos v tabulce daleko výše než rok minulý,“ tuší Ihnát a hned připojil: „Proto nás nečeká vůbec snadný zápas.“

Slovenský reprezentant se navíc postaví na liberecké palubovce svým slovenským kamarádům, namátkou Marcelu Luxovi, který dříve oblékal právě dres Karlovarska. „S Marcelem se samozřejmě znám, ale také s dalšími Slováky v dresu Liberce, jako jsou Gavenda a Krajčovič, určitě spolu prohodíme pár slov,“ prozradil Ihnát, že si chvilku na své kamarády, než se jim postaví jako soupeř, najde.

Pak už bude následovat druhý domácí duel Karlovarska, když tentokrát dorazí do lázní celek Ústí. „Tento týden bude náročný, ale vzhledem ke zkušenostem z minulého roku, kdy jsme odehráli množství zápasů, se nebojím, že se na to dobře nepřipravíme, a počítáme s plným bodovým ziskem,“ hlásí Ihnát útok na výhru nejen v Liberci, ale také následně v Karlových Varech.