„Spokojenost panuje určitě s tříbodovým ziskem, ale už ne s předvedenou hrou, je stále na čem pracovat,“ krotí vítěznou euforii po měsíční pauze slovenský smečař ve službách Karlovarska Marcel Lux.

Úspěšný návrat na volejbalovou palubovku mají za sebou v UNIQA extralize mužů hráči VK ČEZ Karlovarsko, když v hale míčových sportů porazili beskydský Black Volley 3:1.Zdroj: Deník / Daniel Seifert

První set v duelu s loni jedenáctými Beskydy ovládli Varáci, když hostům povolili uhrát pouze čtrnáct bodů. „První set byl z naší strany jednoznačný a měli jsme ho pod kontrolou,“ vrací se k zisku prvního setu.

Jenže Beskydy nesložily zbraně a druhý set urvaly ve svůj prospěch. „Potom však zabral i soupeř a museli jsme se s tím vyrovnat,“ naráží na vyrovnání Beskyd po druhém setu na 1:1. Další dva sety již ovládlo Karlovarsko, které získalo další dva body, a tím zkompletovalo svou výhru na 3:1.

Vítězný návrat. Karlovarsko po restartu volejbalové extraligy dosáhlo na důležitou výhru 3:1 nad Beskydy.
VOLEJBAL: Povedený návrat. Karlovarsko smázlo Beskydy, potřetí v řadě

„Jsme rádi, že se nám to nakonec podařilo,“ pochvaluje si šestadvacetiletý smečař. I přes cenné vítězství, které Karlovarsku prodloužilo extraligovou neporazitelnost v základní části na čtyři zápasy, ví dvoumetrový volejbalista, že to nebyl stoprocentní výkon.

„Na měsíční pauzu se nechceme vymlouvat, pro každý tým to bylo stejné, takže každý jakoby začíná opět od nuly,“ upozorňuje na měsíční herní výpadek, který postavil všechny týmy zpět na startovní čáru.

Právě Lux se blýskl během zápasu s Beskydy sedmi esy, které soupeři bez milosti nasázel. „V životě se mi to ještě nepodařilo,“ směje se spokojeně. „Ani si nepamatuji, kolik jsem v jednom utkání dal es, ale tuším, že více než šest to nebylo,“ vzpomíná Lux.

Úspěšný návrat na volejbalovou palubovku mají za sebou v UNIQA extralize mužů hráči VK ČEZ Karlovarsko, když v hale míčových sportů porazili beskydský Black Volley 3:1.Zdroj: Deník / Daniel Seifert

A právě na podání se slovenský forvard zaměřuje. „Co se týká podání, tak ho na tréninku dost často trénuji. I to je určitě výsledek toho, jak jsme proti Beskydům podávali,“ přemítá Lux.

Před sebou má Karlovarsko hned dva duely na palubovce soupeřů, když v pátek 20. listopadu poměří své síly od 17.00 s Brnem, v pondělí 23. listopadu se pak představí od 17.10 hodin na palubovce liberecké Dukly.

„Těžko říct, co od soupeřů nyní můžeme očekávat. Musíme si rozebrat zápas, který jsme odehráli po delší době, a zapracovat spíše na naší hře,“ dodává závěrem Marcel Lux.