„U mě osobně spokojenost jen se třemi body,“ krotil vítěznou euforii Varů po utkání trenér Karlovarska Jiří Novák. A nebylo divu. Liberec sice nastoupil hned bez několika opor, i přesto dokázal Varům pořádně zatopit, když navíc ovládl první set, kdy vyhrál 25:22.

„Špatný, vlažný začátek, trápili jsme se na ztrátě,“ vracel se k neúspěšnému vstupu do zápasu kapitán Varů Daniel Pfeffer. Ve druhé sadě se oba týmy přetahovaly o vedení, ale druhá polovina setu už patřila Karlovým Varům, které dovedly sadu do výhry 25:21.

Třetí set pak mělo od úvodního míče pod kontrolou Karlovarsko, které si postupně vytvořilo několikabodový náskok, a nakonec z toho bylo vítězství 25:19. To ve čtvrtém setu se dařilo Liberci, jenž si vytvořil až pětibodový náskok, který však nedokázal udržet, a naopak Vary dohrály set s pětibodovým náskokem 25:20.

„Výkon byl na můj vkus málo agresivní. Zachránil nás blok, kterým jsme uhráli ten potřebný rozdíl,“ upozornil Novák. „Osobně si myslím, že jsme udělali málo pro vítězství naší hrou,“ dodal zklamaně k závěrečnému vystoupení Karlovarska v roce 2021. Tým z lázeňského města se drží v tabulce s třiatřicetibodovým ziskem na druhé příčce.

VK Dukla Liberec – VK ČEZ Karlovarsko 1:3 (25:22, 21:25, 19:25, 20:25). Rozhodčí: Činátl, Dušek. Diváci: 305.
Liberec: Kovalchuk, Hendrich, Leikep, Křesťan, Janků, Veselý, libero Kopáček (stř. Pavlíček, Pavićević, Demar, Staněk, Bryknar, Pražák.
Karlovarsko: Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, libero Pfeffer (stř. Kočka, Wilson, Římal).