„Série s Brnem byla velmi těžká a potvrdila to, že v prvních šesti týmech není slabých soupeřů,“ shrnul předseda VK ČEZ Karlovarsko Jakub Novotný. Jihostroj České Budějovice jako obhájce titulu ovládl dlouhodobou část soutěže a přešel hladce přes mužstvo Odoleny Vody. Volejbalisté Karlovarska udolali brněnský tým až v pátém duelu, v sérii zvítězili 3:2, ale udrželi domácí neporazitelnost. „Blahopřeji Brnu k předvedenému výkonu a gratuluji našim klukům, že to zvládli, teď je ovšem všechno zapomenuto a jdeme hned dál,“ dodal Novotný.

Tým Karlovarska postoupil mezi elitní čtyřku v play off extraligy počtvrté v řadě a pokaždé přitom narazil právě na českobudějovického soupeře. V letech 2015 a 2017 podlehl Jihostroji v semifinále, předloni na něj nestačil v sérii o bronz. „S mistrem republiky chceme v boji o finále uspět,“ ujistil fanoušky šéf klubu Novotný.

Série hraná na tři vítězná utkání startuje úterý v Českých Budějovicích v živém vysílání České televize. Místa konání se střídají, druhý zápas hostí Hala míčových sportů v Karlových Varech v pátek 6. dubna. (jč, tkl)

Extraliga volejbalistů, semifinále
České Budějovice – Karlovarsko
Termíny zápasů: 3. 4., 6. 4., 9. 4., případně 12. 4. a 15. 4.
Vzájemná utkání v sezoně: 2:3 (v Č. Budějovicích) a 3:2 (v K. Varech)