V dresu domácích nastoupilo opět několik exchebských hráček a Hvězda favorizovaného protivníka v prvním poločase trápila. „První poločas se nám vydařil, v některých minutách jsme i vedly. Do kabin se odcházelo za stavu 14:14. To nás hodně nabudilo,“ vrací se k prvnímu dějství zápasu Natálie Šimovičová, křídlo chebského družstva.

Druhý poločas však již patřil Tachovu, který bojuje o nejvyšší patra v tabulce. „Po začátku druhého poločasu jsme začaly dostávat branky a už jsme si naším přístupem snížily naději. Myslím si, že kdybychom ten zápas táhly ve stejném tempu, mohly jsme skóre zvednout a výsledek by byl úplně jiný,“ lituje nepovedené druhé půle mladá hráčka Hvězdy.

Cheb se tak ani tentokrát bodů nedočkal. „Trenéři nás k tomu povzbuzovali, jako vždy. Je to pro nás určitě motivace na další zápasy a snad se nám podaří už odejít z palubovky s pocitem výhry,“ doufá Natálie Šimovičová.

Další šanci budou mít chebské házenkářky v sobotu, kdy od 12:30 hostí Turnov. Lázně Kynžvart, které měly volno, pak ve stejný den od 16:00 přivítají České Budějovice.

TJ Slavoj Tachov – FK Hvězda Cheb 30:22 (14:14).

Hvězda Cheb: Hrbková – Šimovičová 4, Pokorná 4, Heřmánková 3, Dubská 3, Čabradová 3/1, Vysoká 2, Frťalová 1, Paulosová 1, Valušová 1, Marjánková, Aufrichtigová, (bou)