„Od čtvrtka 6. do neděle 9. prosince byl pro veřejnost přichystán ve Fanzoně doprovodný program, kdy si mohli vyzkoušet florbal nebo soutěžit o zajímavé ceny,“ poukázal za organizátory Lukáš Grundler. Zlatým hřebem pak byl mini turnaj Winter street floorball, který měl hvězdné obsazení, když se ho zúčastnily tři týmy, ligoví hráči FB Hurrican Karlovy Vary, Výběr města Karlovy Vary a Media team. A bylo se na co dívat.

„Sice nám nepřálo počasí, ale plně to nahradily výkony všech týmů, když pro některé hráče to byla doslova florbalová premiéra,“ pochvaloval si Grundler, který se v rámci mini turnaje zhostil i role rozhodčího.

Již první duel přinesl kvalitní podívanou, když za Media team vyběhli na hrací plochu karlovarský pilot Red Bull Air Race Petr Kopfstein, který je teprve druhým Čechem mezi nejlepšími piloty světa, dále pak v současnosti nejlepší český triatlonista v terénním triatlonu Jan Kubíček či olympionik a běžec na lyžích Milan Šperl.

Co jméno, to sportovní pojem. „Škoda že nemohl dorazit Lukáš Bauer, který měl školní povinnosti,“ poznamenal k neúčasti olympijského medailisty Grundler.

V prvním utkání nastoupil Media team proti Výběru města Karlovy Vary, za který nastoupila primátorka Andrea Pfeffer Ferklová, náměstkové primátorky Hana Zemanová či Tomáš Trtek, radní Martin Dušek, Josef März a karlovarští zastupitelé Václav Skuhravý nebo Jakub Novotný. „Oba týmy předvedly opravdu srdnatý výkon i přesto, že si vesměs většina odbyla svou premiéru ve florbale. Zejména pak tvrdily florbalovou muziku ženy, které nenechaly nikomu nic zadarmo,“ s úsměvem poznamenal Grundler.

Nakonec se z výhry radoval Media team, který zvítězil 5:3. Poté sportovci nastoupili proti ostříleným prvoligovým hráčům FB Hurrican Karlovy Vary, které zaskočili a vyhráli 9:1.

„Taktika byla jasně daná,“ culil se kapitán hurricanů Miroslav Šnajdr. Úsměv mu posléze nesebral ani Výběr města Karlových Varů, který pokořil jeho tým 10:4.

„Nešlo o výsledky, ale aby se všichni dobře bavili, a to se splnilo, když bylo k vidění několik pohledných florbalových akcí,“ připomněl Šnajdr.

Vítězem se stali hráči Media teamu, druhý skončil Výběr města Karlovy Vary a až třetí příčku brali hurricani.
„Po slavnostním vyhlášení, kdy byly předány všem týmům ocenění či dresy, si pak dali repete hráči Media teamu s Výběrem města Karlovy Vary, když hned po vyhlášení sebrali florbalky a odehráli odvetu, což bylo pro mě velké překvapení, že oba týmy chtěly ještě hrát,“ dodal závěrem Grundler.

Výsledkový servis:
Media team – Výběr města KV 5:3 (Kubíček 2, Šperl, Kopfstein, Štovíček – Skuhravý 2, Trtek); Výběr města – Hurrican KV 10:4 (Skuhravý 4, Trtek, Zemanová, Pfeffer Ferklová, März, Novotný, Dušek – Šnajdr, Mutínský, Šíbl, , Media team – Hurrican KV 9:1 (Šperl 3, Kubíček 2, Kopfstein 2, Štovíček 2 – Šnajdr).

Konečné pořadí: 1. Media team, 2. Výběr města Karlovy Vary, 3. FB Hurrican Karlovy Vary.
Media team: Milan Šperl, Petr Kopfstein, Jan Kubíček, Jiří Štovíček, Daniel Seifert.
Výběr města Karlovy Vary: Andrea Pfeffer Ferklová, Hana Zemanová, Josef März, Tomáš Trtek, Martin Dušek, Václav Skuhravý, Jakub Novotný.

FB Hurrican Karlovy Vary: Miroslav Šnajdr, Dominik Šíbl, Jiří Mutínský, Artom Norba, Jan Běloch, Jaromír Lisa.

Ondřej Frána, (vpravo), útočník karlovarské Slavie, nastřílel během podzimní části krajské I. A třídy soupeřům třináct branek a po zásluze je nejlepším střelcem svého týmu.
Ondřej Frána: Musíme se soustředit pouze na sebe