Vypsaný byl pro trojice starších žáků a jeho organizace se zhostil zkušený tým pořadatelů SK Liapor Karlovy Vary. Ve sportovní hale v Drahovicích, kde se pohár odehrál, přivítali třináct sestav z jedenácti nohejbalových klubů z celé republiky.

Kromě tradičních účastníků žákovských soutěží z oddílů MNK Modřice, Slavoj Český Brod, NK Habeš Strakonice, TJ Peklo nad Zdobnicí, NK Austin Vsetín, Sokol Holice, Šacung Benešov, SDH Hradecko a samozřejmě pořádajícího SK Liapor Karlovy Vary si svoji pohárovou premiéru na palubovce haly Slavie v Drahovicích odbylyi naděje TJ Plzeň – Bílá Hora a TJ Radomyšl.

Lindák bral v Budapešti titul vicemistra Evropy.
OBRAZEM: Lindák bral v Budapešti titul vicemistra Evropy

Se základní částí turnaje se nejlépe vypořádaly do čela čtyř skupin nasazené sestavy, Modřice, Český Brod A, SK Liapor A a TJ Peklo A, které bez problémů postoupily přímo do osmičky, kam si postup z osmifinále vybojovaly ještě sestavy Vsetína a Plzně a B trojky SK Liapor a Českého Brodu.

Ze čtvrtfinálových duelů zaujal především souboj B trojky Českého Brodu s A týmem SK Liapor. Českobrodští těsně vyhráli první set a ve druhém vedli už 5:9, ale pak se karlovarské trojici povedl opravdu husarský kousek. Především zásluhou smečaře Tobiáše Gregora a jeho deseti bodů v řadě zvrátili průběh zápasu na konečných 9:10, 10:9 a 10:5.

V následujících zápasech už karlovarské mladé pušky nenechaly nic náhodě, v semifinále hladce smetly 10:8 a 10:4 A trojku Českého Brodu a ve finále bez nejmenšího slitování uštědřily 10:4 a 10:7 i doposud suverénní trojici Modřic.

Samurai Cup přetavil pořádající Samurai Fight Club ve svou exhibici, když dosáhl také na prvenství v hodnocení klubů.
PODÍVEJTE SE: To byla jízda! Samurajové kralovali Samurai Cupu

„Opět jsme se mohli spolehnout na skvělý výkon Tobiáše Gregora. Měli jsme namále ve čtvrtfinále, kdy jsme prohrávali s Českým Brodem 5:9, ale pak jsme hlavně díky němu dokázali zápas otočit a zbytek odehrát jednoznačně v naší režii. Ve finále nám trochu pomohla neúčast Michaela Svobody, ale na druhou stranu ani my jsme nebyli v nejsilnější sestavě,“ ohlédl se za úspěšnou jízdou svých svěřenců karlovarský trenér Jiří Dutka.

Konečné pořadí turnaje: 1 SK Liapor Karlovy Vary A (Tobiáš Gregor, Matěj Sunek, Petr Stýblo a Richard Daněk), 2. MNK Modřice (Jahoda, Dlabka, Mrňa), 3. Slavoj Český Brod A (Bálek, Blažek, Baloun), 4. TJ Peklo nad Zdobnicí A (Jarkovský, Kopecký, Teplý).