Ostravský volejbalový klub prošel během přestávky velkou obměnou, ať už na trenérském postu či v hráčském kádru, a to se odráží prozatím i na výsledcích, když Ostrava má na kontě pět bodů a patří jí až předposlední příčka.

„Přiznám se, že se občas na Ostravu podívám, přeci jen jsem s některými hráči hrával dva roky a spousta z nich je mými kamarády dodnes,“ naráží karlovarský smečař na kamarádství, které ho i přes odchod s hráči stále spojuje.

VK ČEZ Karlovarsko.
Karlovarská volejbalová letka rozstřílela Beskydy, brala šestou výhru

Karlovarsko se tak vydá na palubovku soupeře vzhledem k postavení v tabulce v roli favorita. „Myslím si, že výkony Ostravy budou mít stoupající tendenci a ještě určitě neřekla poslední slovo,“ varuje před případným podceněním, které by se mohlo Karlovým Varům vymstít. Roli favorita pak slovenský hráč ve službách Varů odmítá.

„Letos je liga extrémně vyrovnaná a stát se může prakticky cokoliv,“ upozorňuje Ihnát, že v letošní sezoně není favorita.

Navíc Varům se v uplynulých letech v bitvách s ostravským VK příliš nedařilo, především pak v roli hostujícího týmu. „O Ostravě je všeobecně známo, že je doma velmi agresivní, nemluvě o její atypické hale,“ zdůrazňuje Ihnát.

I přesto chce Karlovarsko v souboji, který bude na programu v sobotu 20. listopadu v 17.00 hodin, v ostravské hale uspět.

„Klíčové bude, abychom vydrželi tlak Ostravy, a naopak se ji snažili dostat pod tlak,“ říká závěrem k taktice, která by mohla slavit úspěch, Ihnát.