MHZ Hachtel před více než dvěma lety postavil novou halu o rozloze 2 tisíce metrů čtverečních. Nyní tam vyroste hala jednou tak velká. „Vybudujeme ji na současném pozemku směrem k městu, kde bychom v budoucnu rádi postavili ještě třetí výrobní halu. Abychom mohli naše plány realizovat, je nezbytné kvalitní logistické zázemí, které vybudujeme na nově zakoupených pozemcích," říká jednatel MHZ Hachtel Czech Martin Liebl.Zdroj: Jiří Drozdík

Společnost, která v Kraslicích vyrábí zejména římské rolety a plisee, využila investiční pobídky města. To na pozemky poskytlo slevu osmdesát procent. Za metr čtvereční tak firma zaplatí 80 korun. Musí ale garantovat růst a udržitelnost pracovních míst. Pokud by podmínky nesplnila, musela by doplatit zbytek z odhadní ceny pozemků (400 Kč za metr čtvereční). Za stejných podmínek koupil Hachtel i první pozemky. „S tím si poradíme. Již nyní jsme po necelých třech letech naplnili podmínky první smlouvy, kdy jsme se zavázali do pěti let zaměstnat 65 lidí. Dnes jich máme dokonce už 73," poukázal. Firma se podle jeho slov nyní postupně rozroste o 70 nových zaměstnanců. V budoucnu přitom plánuje Hachtel zaměstnat až několik stovek lidí. Čerpat by chtěl z pracovní síly přímo na Kraslicku. „Určitě nechceme přetahovat zaměstnance místních firem. Zaměříme se na lidi, kteří musí za prací z Kraslicka dojíždět. I proto už od ledna nastartujeme nový mzdový kvalifikační systém, který bude odrážet výkonnost našich pracovníků. Ti si tak budou moci přijít k atraktivním výdělkům. Součástí jsou již nyní i benefity, jako jsou stravenky, pět týdnů dovolené nebo pitný režim," řekl Liebl. Ten zatím nechce přesně prozradit, vzhledem k probíhajícímu výběrovému řízení na zhotovitele investiční akce, výši nákladů na vybudování nových výrobních prostor. „Pohybovat se budou v řádech několika milionů eur. Hotovo by mělo být v příštím roce na přelomu září a října," doplnil.

Německá firma Hachtel rozšíří v Kraslicích výrobní prostory.Zdroj: Jiří DrozdíkMHZ Hachtel má v Německu šest dalších výrobních závodů, kde zaměstnává 1200 pracovníků a vyrábí veškerou zastiňovací techniku. Své zboží vyváží zejména do zemí Evropské unie. Jeho výrobky jsou ale vybavené například i mrakodrapy, letiště či obchodní domy na všech kontinentech.