Od ledna, kdy společnost firmu koupila, se PBS rozrůstá. Zásadním způsobem modernizuje výrobu a chystá další mnohamilionové investice. Růst bude i počet pracovních míst. Novinkou je například nový 6,5 metrový pískovací box a 46 metrů dlouhý regál na skladování plechů. Už v září pak firma zprovozní zbrusu novou lakovnu. Investice se pohybovala kolem sedmi milionů korun. Počet zaměstnanců stoupl za poslední měsíce o dvacet na sto. A další budou přibývat.
Firma vyrábí mobilní protipovodňové zábrany do koutů celého světa. V současné době pronikla i na čínský trh. „Do Číny budujeme velký protipovodňový systém. Dodáme tam 1500 hliníkových sloupů a přibližně šest tisíc metrů čtverečních hradící stěny. Protipovodňová stěna přitom bude v Číně první svého druhu," uvedl ředitel PBS Technics Herbert Kursa. Firma se ale podle jeho slov nezabývá už jen výrobou protipovodňových zábran. Díky modernizaci se stává na trhu významnou strojírenskou firmou.

PBS Technics čeká další modernizace. Přibydou nové technologie i výrobní hala včetně kanceláří. Investice se bude pohybovat kolem 16 milionů. „Po realizaci prvních investic jsou v dohledu již další, nové. PBS zprovozní nový laser 6 kW TRUMPF CNC s formátem 4x2 na řezání kovů. Dále bude instalován CNC ohraňovací lis. Následně bude o 18 m rozšířena stávající ocelová hala," přiblížil Kursa další plány. „Díky instalaci nových strojů a prodloužení haly se nám podaří zvýšit kapacitu pro výrobu stavidel v naší svařovací firmě a také zvýšit výrobní možnosti. V oblasti ušlechtilé oceli budeme od příštího roku schopni vyrobit téměř vše," poznamenal Kursa.

Díky tomu pak firma nabídne na trhu řezání laserem, svařování, obrábění a montáž. Do firmy přišli aktuálně noví zaměstnanci, a to nejen ve výrobní sféře, ale také v oblasti nákupu, kalkulací, plánování výroby a kontroly kvality. „Aby se zlepšila spolupráce mezi sesterskými firmami, přijíždějí týdně do PBS kolegové z Německa," doplnil. Firma přitom neustále hledá nové, zejména kvalifikované zaměstnance, aby mohla své plány plně realizovat. Pociťuje přitom odliv pracovní síly do sousedního Německa, kam lidé odchází za vyššími platy. PBS Technics však spolupracuje s pracovními agenturami, které sem posílají pracovníky například ze Slovenska.