Práci tu tak nalezlo už více než dvě stě lidí. Firma v Chebu působí již od roku 2006.

„Cheb má dlouhodobě nejnižší nezaměstnanost mezi okresy Karlovarského kraje. V těchto dnech začala slavnostním položením základního kamene výstavba další významné firmy, která bude v dohledné době zaměstnávat stovky pracovníků. Jsem rád, že se firmám, které v naší průmyslové zóně podnikají, dobře daří na světovém i domácím trhu," uvedl starosta města Chebu Petr Navrátil.

Příkladem toho je právě již zmíněná firma Tup Bohemia, která z původní stovky zaměstnanců za poslední roky zaznamenala několikanásobný nárůst pracovních sil. Česká pobočka této firmy začala působit v chebské průmyslové zóně v roce 2006. V moderním, nově vybudovaném komplexu budov se zpracovávají komponenty pro letecký a automobilový průmysl. Výrobky jsou pak dodávány na český, německý, rakouský, ale i další evropské trhy.

„Naše výroba probíhá jak v jednosměnném, tak i dvousměnném provozu. V halách zaměstnáváme z větší části ženy, které na šicích strojích šijí potahy, opěrky, područky či čalouněné výrobky pro automobilový, letecký, ale už i železniční průmysl," sdělil ředitel chebské pobočky Luděk Jonáš. „Naši zaměstnanci jsou především z okolí města Cheb, ale máme i dojíždějící. Mezi našimi pracovníky jsou i lidé z Mongolska. Myslím, že jak výdělky, tak zaměstnanecké bonusy, které naše firma poskytuje, jsou motivujícím faktorem. Zaznamenáváme i odchody lidí do nedalekého Německa, ale stálých zaměstnanců je u nás většina," poznamenal ředitel. V současné době se v chebské průmyslové zóně nachází dvanáct firem, které zaměstnávají více jak dvanáct set pracovníků.