Do své funkce nastupuje po Vladimíru Darebníkovi, který vedl továrnu od roku 2007. V souvislosti s jeho odchodem přebírá pozici v představenstvu firmy obchodní ředitel Martin Pučalík.

Nový ředitel převzal kromě pracovních povinností také po staletí přísně střeženou recepturu na výrobu Becherovky Original, u které je vázán doživotní dohodou o mlčenlivosti.

Tomáš Bryzgal působí ve společnosti již sedm let. Postupně zastával několik pozic, mimo jiné manažer garance kvality nebo manažer technické podpory. Poslední dva roky se věnoval zejména řízení systému kontroly kvality a integrovaného systému řízení ISO, technickému rozvoji výrobního závodu a realizaci investičních projektů.

„V nedávné minulosti se investovaly velké finanční prostředky do modernizace výrobního závodu. Nová továrna je v provozu jen šest let a moderní sklady teprve dva roky, takže firma má vynikající podmínky pro budoucí dynamický rozvoj. Osobně se plánuji zaměřit na optimalizaci jednotlivých procesů ve výrobním závodě a zajištění nejvyšší kvality našich produktů v čele s Becherovkou Original," uvedl Tomáš Bryzgal.

Mezi své priority řadí také rozvoj muzea v centru města, neboť je to karlovarská atrakce pro turisty. Z důvodu velkého zájmu umožňuje společnost také zážitkovou prohlídku továrny.

Podnik Jan Becher Pernod Ricard s českými kořeny má celosvětovou působnost a je součástí francouzského koncernu Pernod Ricard, druhého největšího výrobce destilátů a vína na světě. (swo)