Car Trim v Kraslicích vyrábí kožené potahy na letecké sedačky. Má stovku zaměstnanců. Pobočku má ještě v Nymburku, ta vyrábí interiérové potahy pro automobilový průmysl. Tady pracuje padesát lidí.

Ředitel Car Trimu v Kraslicích Miloslav Vošta zatím podle svých slov netuší, jaké plány má Prevent s pobočkami v Čechách. „Nový vlastník nám zatím neřekl, jakou vizi má do budoucna. Nicméně výroba běží dál. Majitelé si vyžádali analýzy provozu a další podklady," uvedl.

Zaměstnanci Car Trimu připouští, že se cítí být v nejistotě. „Chtěli bychom slyšet, co s námi bude. Zatím se jen mlčí a to budí mezi námi nervozitu, zvlášť když před několika týdny skončili agenturní zaměstnanci. Pak se ale zase vrátili," řekl Deníku jeden ze zaměstnanců firmy. Prevent koupil i podnik v Bosně a Hercegovině, kam Car Trim už před lety přesunul část výroby.

I další firmy v příhraničních Kraslicích změnily majitele. Textilní firmu Sametex, která se ocitla v insolvenci, koupila v roce 2012 nadnárodní italská společnost Marzotto. Ta modernizuje výrobu a stále nabírá nové zaměstnance.

Aktuálně pak má nového majoritního vlastníka firma Amati-Denak Kraslice, která je ve světě proslulá výrobou dechových hudebních nástrojů.
Podíl pět sedmin koupila britská společnost Geneva. „Její značka je v Británii, ale i ve světě známá pro svoji kvalitu a reputaci. Tato firma s Amati spolupracuje přes 8 let. O prodeji majoritního podílu bylo jednáno s kupujícím několik měsíců a impulz, respektive obchodní nabídka vzešla od kupujícího samotného," uvedl Deníku generální ředitel Amati Václav Hnilička, který na nabídku firmy kývl.