„Vyrábíme automobilové komponenty pro celý svět, a proto také potřebujeme mít po celém světě výrobní závody," uvedl Yun An Jiang, prezident společnosti BWI. Důvodů, proč firma zvolila pro svůj závod Cheb, je víc.

„Cheb jsme si vybrali kvůli kvalifikované a konkurenceschopné pracovní síle a výbornému dopravnímu spojení do Německa, kde sídlí někteří z našich významných odběratelů," vysvětlil Yun An Jiang. „Zahraniční expanze je nyní pro čínské společnosti přirozená a já věřím, že naše investice je ráznou odpovědí na počáteční kritiku, že Číňané v České republice nevytvářejí výrobní závody ani pracovní místa pro místní lidi," dodal prezident společnosti BWI.

Výrobní závod produkuje pasivní tlumiče pro automobily a později by měl rozšířit portfolio o další luxusní značky. Výstavbu financovala skupina Accolade, která budovu vlastní a čínskému nájemci ji dlouhodobě pronajímá. Prvního čínského nájemce do průmyslové zóny přivedla realitně poradenská společnost CBRE společně s Panattoni Europe a Accolade. Významnou roli hrál rovněž proaktivní a vstřícný přístup města Cheb.

„Chytrá továrna na tlumiče pro luxusní značky je parádní přehlídkou moderních systémů a sofistikovaných technologií," doplnil Pavel Sovička, generální ředitel developerské společnosti Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko, která halu vybudovala.

„Reprezentuje high-tech výrobu s vysokou přidanou hodnotou a naplňuje principy trendu označovaného jako Průmysl 4.0," dodal.