Hrubá stavba první části distribučního centra pro e-shop společnosti Tchibo je hotová. Po dostavbě druhé části půjde o největší halu v chebské průmyslové zóně, ale také o druhou největší v České republice hned po Amazonu v Dobrovízi.

Společnost Tchibo chce stihnout zahájení provozu do konce roku. Druhá fáze výstavby by měla být dokončena v polovině příštího roku. Vznikne zde tak až 350 nových pracovních míst. V prvním měsíci po uvedení do provozu bude Tchibo v chebském distribučním centru skladovat, třídit, připravovat, balit a rozesílat zboží pouze pro český trh. Později se zásobování rozšíří na celou střední a východní Evropu a jih Německa.

„Ve všech zemích, kde Tchibo působí, každoročně expedujeme dohromady přes 13 milionů zásilek," uvádí generální ředitel společnosti Tchibo Praha Richard Hodul. „To klade velmi vysoké nároky na organizaci a logistiku. Distribuční centrum v Chebu je důležitým krokem k pokrytí rostoucích objemů našich prodejů a přiblížení se k našim zákazníkům. Po dokončení hrubé stavby začneme instalovat technologie, abychom mohli obsloužit tisíce zákazníků na expandujících trzích střední a východní Evropy. Jsem rád, že tento významný milník připadl právě na 25. výročí působení společnosti Tchibo v České republice," podotýká.

Stavbu haly řídí developer Panattoni Europe ve spolupráci s českou společností Accolade, která bude budovu vlastnit a dlouhodobě pronajímat.

„Průmyslový development v ČR se mění. Zatímco ještě před 5 lety jednoznačně dominovaly výrobní továrny pro automobilový průmysl, dnes jsou na vzestupu logistické haly pro elektronický prodej," vysvětluje Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko. „Investici společnosti Tchibo v Chebu považuji za mimořádnou, protože díky ní vznikne nejen pozoruhodná budova, ale také vysoký počet pracovních míst. Je nám ctí podílet se na tak prestižní zakázce."

„Tchibo patří k nejvýznamnějším maloobchodním řetězcům, takže jsme rádi, že si pro svou expanzi vybralo právě náš park v Chebu. Profil společnosti také perfektně zapadá mezi naše stávající nájemce, kde nyní mají poměrně významné zastoupení automobilový průmysl a strojírenství, a Tchibo tak přispěje ke zvýšení pestrosti portfolia nájemců skupiny Accolade," doplňuje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

Stavba distribučního centra začala letos v květnu. Již v rámci první fáze projektu půjde o největší budovu v celé průmyslové zóně. Po dokončení 2. fáze dosáhne plocha budovy téměř rozlohy Karlova náměstí v Praze, největšího náměstí v ČR. Uvnitř distribučního centra bude instalováno úsporné LED osvětlení a vzduchotechnické jednotky s rekuperací. Na výstavbě se dosud podílelo přes 20 subdodavatelů.