„Požár zpozoroval řidič ve středu ve čtyři hodiny ráno,“ informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. „Muž zastavil, zavolal hasiče a stihl odpojit tahač od návěsu,“ přiblížil událost mluvčí. Požár se ale šířil tak rychle, že když hasiči dorazili na místo, hořel už nejen celý návěs. „Pro úplnou likvidaci požáru museli hasiči vyložit celý náklad dětských kočárků na silnici,“ uvedl Martin Kasal. Hlavní tah do Německa byl zcela uzavřen více jak dvě hodiny.

Oheň zničil nejen návěs, ale také všechny převážené kočárky. „Odhadnutá škoda je 2,6 milionů korun. Podle zástupce majitele, který přijel na místo, ale bude finální škoda nejspíš ještě vyšší,“ řekl mluvčí. Podle vyšetřovatelů za požárem, který likvidovaly tři hasičské jednotky, stojí technická závada na návěsu.

„Jsem vždy velmi poctěn, když mohu poděkovat za čin vedoucí k záchraně lidského života, v tomto případě poskytnutí nezbytné pomoci a útěchy malým dětem. Kytička pro paní Pejsarovou je pouze symbolickým poděkováním, ale o to více si tohoto činu vážím, nebo
Starosta ocenil obětavou sousedku