Ve sklepních prostorách tu došlo k výbuchu po úniku plynu z propanbutanové tlakové lahve.

„Plyn se ve sklepních prostorách nahromadil a došlo k výbuchu ve chvíli, kdy byl v domě jeden člověk. K následnému požáru domu nedošlo a statika není poškozená,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. „Přímo vedle domu připravili hasiči místo pro přistání vrtulníku. V této chvíli je na místě vyšetřovatel hasičského záchranného sboru, kriminální technik policie a budou zjišťovat, proč došlo k úniku a následnému výbuchu plynu,“ doplnil mluvčí.

„Na místě zasahovaly tři výjezdové složky zdravotnického záchranného sboru a ošetřovaly jednu osobu s popáleninami,“ potvrdil mluvčí záchranářů Radek Hes. Ošetřená osoba byla poté letecky transportována do nemocnice v Praze Vinohradech.
Příčinami výbuchu se zabývá i policie. „Zatím mohu jen potvrdit, že k události došlo a rovněž že došlo ke zranění majitele. Okolnosti události dál prověřujeme,“ řekla mluvčí policie Eva Valtová.

Jediný způsob, jak podle mluvčího hasičů podobným událostem předejít, jsou instalovaná čidla v místech, kde lidé mají uloženy nádoby s plynem. „Důrazně varujeme a doporučujeme, pokud někdo má zvláště ve sklepních prostorách tlakové nádoby na plyn, jednoznačně pořídit čidla. To by majitele včas varovalo, že k úniku a nahromadění plynu došlo. Nejsou drahá a jsou velice účinná,“ poznamenal mluvčí Kasal.

Pobočka městské knihovny Sokolov.
Sokolovské sídliště má zpět knihovnu