Hasiči Karlovarského kraje popsali, že krátce po třetí hodině ranní v noci z neděle na pondělí přijali na tísňové lince oznámení o požáru v zadní částí objektu obchodního centra Tesco v Mariánských Lázních.

"První jednotka hasičů na místě potvrdila požár, který zasáhl také část pláště budovy prodejny Sportisimo. Hasiči okamžitě zahájili likvidaci požáru, po vstupu do prostoru skladu prodejny byl požár ve druhé fázi a šířil se dál. Následně byla zjištěna skrytá ohniska také v plášti a části střechy objektu."

Vánoce jsou bez sněhu, lyžovat ale můžete v Mariánských Lázních
Vánoce jsou bez sněhu, lyžovat ale můžete v Mariánských Lázních

Museli tedy konstrukci rozebrat a ohniska uhasit a vyklidit sklad s poškozenými regály se zbožím. Další prodejny obchodního centra hasiči před požárem uchránili, došlo však k jejich silnému zakouření.

Na akci nasadili i protiplynový zásahový automobil 

"Na likvidaci požáru pracovalo devět jednotek hasičů se čtrnácti kusy techniky včetně výškové a speciální techniky. Hasební práce komplikovala rovněž nutnost velkého počtu dýchacích přístrojů, na místo tak byl povolán i takzvaný protiplynový zásahový automobil se zásobou dýchací techniky."

Na zjištění příčiny požáru spolupracuje vyšetřovatel požárů a policie, na místě byli nasazeni speciálně vycvičení psi na vyhledávání akcelerantů hoření a přizváni byli rovněž odborníci z Technického ústavu požární ochrany.

Přesná příčina požáru je v šetření, stejně tak výše škody, kterou musí upřesnit především majitel objektu a zasažených prodejen.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 20 milionů korun. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění. "Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a nadále se případem usilovně zabývají," uvedl k požáru policejní mluvčí Jakub Kopřiva.