Nedbalost nebo úmysl stojí za požárem bývalého internátu v chebském Poohří. Oheň zcela zničil střechu budovy.

„Hořet začalo v Chebu v Koželužské ulici v úterý v půl třetí ráno,“ sdělil Martin Kasal, mluvčí hasičů. Požár zasáhl čtyřpatrovou budovu bývalého internátu nedaleko objektu dřívější Rudé hvězdy Cheb. „Plameny zcela zničily konstrukci střechy, která se během likvidace ohně propadla,“ podotkl s tím, že je budova dlouhodobě nevyužívaná, a tak hasiči museli během zásahu důkladně zkontrolovat, zda se uvnitř nenachází například bezdomovci. Nikoho ale nenašli.

„Likvidace požáru se protáhla až do dopoledních hodin, hasiči museli rozebrat zbytky střešní konstrukce a hledat skrytá ohniska,“ sdělil Kasal a dodal, že vyšetřovatelé pracují pouze se dvěma verzemi možné příčiny. „Oheň způsobilo buď úmyslné zapálení nebo nedbalost.“ S nočním požárem bojovalo osm jednotek hasičů.

Škoda na objektu, který je ve vlastnictví města Chebu, je zatím vyčíslená na 500 tisíc korun. Vila stojí v oblasti, který má tento rok projít kompletní revitalizací. Podle mluvčí chebské radnice Martiny Kuželové se stejně v rámci projektu počítá s její demolicí.

O požáru se mezi Chebany hodně mluvilo. Mezi lidmi totiž kolovala mylná zpráva, že jde o vilu bývalé Rudé Hvězdy.